DWG to Image Converter MX

DWG to Image Converter MX 6.7.9

Windows / DWGTool Software / 2046 / Целосни спецификации
Опис

DWG to Image Converter MX е моќна софтверска алатка која ви овозможува да конвертирате AutoCAD DWG, DXF и DWF датотеки во висококвалитетни растерски слики без потреба од AutoCAD. Со овој софтвер, можете лесно да ги конвертирате вашите CAD цртежи во BMP, JPEG, GIF, TIFF или PNG формат.

Една од клучните карактеристики на DWG во Image Converter MX е неговата способност за сериско конвертирање на повеќе датотеки одеднаш. Ова значи дека можете да заштедите време со конвертирање на сите ваши датотеки во едно движење, наместо да ги правите поединечно. Можете исто така да ја поставите големината на сликата и излезната боја (вистински бои, сива и црно-бела), како и да изберете боја на позадина.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата поддршка за вистински бои. Ова значи дека вашите слики ќе бидат прикажани со точни бои што е важно ако ги користите за презентации или маркетинг материјали.

DWG to Image Converter MX, исто така, поддржува отстранување на 3D скриена линија на објекти што ви овозможува да креирате чисти и професионални слики од сложени 3D модели. Дополнително, тој поддржува OLE ентитет кој ви овозможува да вградувате објекти како што се табели на Excel или Word документи директно во вашите CAD цртежи.

Ако користите AutoCAD сетови на пенкала датотека (*.ctb), тогаш добри вести! DWG во Image Converter MX го поддржува и тоа! Можете да ја прилагодите големината на страницата со распоред, така што вашите слики имаат совршена големина за печатење или споделување онлајн.

Овој софтвер им дава на корисниците флексибилност кога станува збор за изборот на она што сакаат да го конвертираат. Може да го конвертирате просторот за моделот, сите распореди, целиот простор за хартија или последниот активен распоред во зависност од тоа што најмногу одговара на вашите потреби.

Конечно, DWG to Image Converter MX ги поддржува сите верзии на датотеки DWG/DXF (поддржува R2.5-2020). Лесниот за користење интерфејс го прави едноставен дури и за почетници кои никогаш порано не користеле CAD!

Како заклучок: ако барате ефикасен начин за конвертирање на цртежите на AutoCAD во висококвалитетни растерски слики без да ви треба самиот AutoCAD, тогаш не гледајте подалеку од DWG To Image Converter MX!

Целосни спецификации
Издавач DWGTool Software
Страница на издавачи http://www.dwgtool.com
Датум на издавање 2020-06-16
Датум на додавање 2020-06-16
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија CAD софтвер
Верзија 6.7.9
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2016, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 2046

Comments: