Antenna Web Design Studio

Antenna Web Design Studio 7.3

Опис

Antenna Web Design Studio е моќна софтверска алатка која им овозможува на програмерите лесно да креираат прекрасни веб-страници. Овој софтвер спаѓа во категоријата алатки за програмери и е дизајниран да им помогне на корисниците да креираат дизајни со совршени пиксели користејќи интерфејс за влечење и спуштање.

Со Antenna Web Design Studio, имате слобода да се концентрирате на естетиката и дизајнот, додека моќните функции како што се главните страници и слоеви заштедуваат време кога ви треба ставки да се појавуваат на многу страници. Интуитивниот интерфејс на софтверот им олеснува дури и на почетниците да креираат веб-страници со професионален изглед за кратко време.

Една од најистакнатите карактеристики на Antenna Web Design Studio се неговото вградено копче и градиентските лабораториски алатки. Овие алатки ви овозможуваат лесно да креирате дигитални фото галерии, копчиња за превртување и мазни градиенти на бои. Можете исто така да ги организирате вашите страници со проѕирни слоеви, што го олеснува правењето големи промени во секое време со уредувачот на стилови.

Друга одлична карактеристика на Antenna Web Design Studio е неговата способност да додава паѓачки сенки и отсеци, давајќи дополнително влијание на вашата страница. Со овој софтвер, можете лесно да ги додавате овие ефекти без да мора да користите комплицирани програми за кодирање или графички дизајн.

Antenna Web Design Studio нуди и низа други корисни функции кои го олеснуваат развојот на веб-страниците од кога било досега. На пример, софтверот вклучува уредувач на мапи на слики што ви овозможува да дефинирате области за кликање на сликите во вашата веб-локација. Оваа функција е особено корисна за креирање интерактивни мапи или дијаграми.

Покрај тоа, Antenna Web Design Studio вклучува поддршка за CSS3 анимации и транзиции. Ова значи дека можете лесно да додадете динамични ефекти како што се бледнее или лизгачки елементи на вашата веб-локација без да треба сами да пишувате сложен код.

Генерално, Antenna Web Design Studio е одличен избор за секој кој бара моќна, но сепак прифатлива алатка за веб дизајн. Без разлика дали сте искусен развивач или штотуку почнувате со веб дизајн, овој софтвер има сè што ви треба за да креирате прекрасни веб-страници брзо и лесно.

Целосни спецификации
Издавач Stormdance
Страница на издавачи https://www.stormdance.net
Датум на издавање 2022-07-06
Датум на додавање 2022-07-06
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Софтвер за развој на веб
Верзија 7.3
Барања за ОС Windows, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 174278

Comments: