dbExpress Driver for InterBase

dbExpress Driver for InterBase 5.2.1

Опис

Ако сте програмер кој бара брз и ефикасен начин за пристап до базите на податоци InterBase и Firebird од Delphi на Windows или Mac OS X, тогаш двигателот dbExpress за InterBase е совршено решение. Овој слој независен од базата на податоци обезбедува заеднички интерфејс кој ви овозможува брзо поврзување со овие бази на податоци, што го олеснува распоредувањето и користењето.

Како тенок и едноставен слој за пристап до податоци, dbExpress обезбедува поврзување со бази на податоци со високи перформанси што е и доверливо и лесно за користење. Со својата поддршка и за 32-битни и за 64-битни платформи, овој драјвер е идеален за програмери на кои им е потребна флексибилност во нивната развојна околина.

Една од клучните карактеристики на драјверите за dbExpress е нивната компатибилност со RAD Studio 10.2 Tokyo, RAD Studio 10.1 Berlin, RAD Studio 10 Seattle, Win64 развојна поддршка, Mac OS X развојна поддршка, можности за директен пристап до податоци, опции за поврзување со високи перформанси со најновите верзии на сервери поддржани од сите достапни типови податоци.

Покрај неговите моќни карактеристики и способности како независна библиотека која имплементира заеднички dbExpress интерфејси за обработка на прашања и складирани процедури; овој драјвер нуди и проширени опции за напредно однесување, како што е следење на извршувањето на барањето со DBMonitor или пристап до изворниот код директно од вашиот IDE.

Со лиценцирање по развивач без надоместоци за авторски права или едногодишна бесплатна поддршка достапна при регистрација; овој софтверски пакет нуди сè што ви треба за да започнете да развивате апликации користејќи InterBase или Firebird бази на податоци денес!

Целосни спецификации
Издавач Devart
Страница на издавачи http://www.devart.com/
Датум на издавање 2020-06-19
Датум на додавање 2020-06-19
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Компоненти и библиотеки
Верзија 5.2.1
Барања за ОС Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1093

Comments: