dbExpress Driver for SQL Server

dbExpress Driver for SQL Server 8.2.1

Опис

Драјверот dbExpress за SQL Server е моќна алатка која обезбедува брзо и ефикасно поврзување со базата на податоци со SQL Server од Delphi и C++Builder на Windows. Како слој независен од базата на податоци, dbExpress дефинира заеднички интерфејс кој им овозможува на програмерите лесно да пристапат до базите на податоци на SQL Server.

Една од клучните придобивки од користењето на dbExpress е нејзиниот тенок и едноставен слој за пристап до податоци, кој обезбедува високи перформанси и лесно распоредување. Самиот двигател е независна библиотека која го имплементира заедничкиот интерфејс dbExpress за обработка на прашања и складирани процедури.

Со поддршка за 32-битни и 64-битни платформи, двигателот dbExpress за SQL Server нуди вкрстена-IDE компатибилност за развој на апликации во RAD Studio, Delphi и C++Builder. Работи користејќи технологии на Microsoft OLE DB со високи перформанси, кои бараат OLE DB да се инсталира на работната станица.

Некои од клучните карактеристики на овој двигател вклучуваат поддршка за RAD Studio 10.2 Tokyo, RAD Studio 10.1 Berlin, RAD Studio 10 Seattle, Win64 развојна поддршка, директен пристап до податоци со поддржани сите типови податоци, проширени опции за напредно однесување, можност за следење на извршувањето на барањето со dbMonitor, достапност на изворниот код, поддршка за протокол IPv6 во Direct Mode за SQL Server.

Во прилог на овие карактеристики споменати погоре; тој исто така нуди лиценцирана компатибилност со IDE без авторски права по развивач, како што е Embarcadero RAD Studio XE8/XE7/XE6/XE5/XE4/XE3/XE2/XE/2010/2009/2007; Борланд програмерско студио 2006 година; Борланд Делфи 7/6; Borland C++Builder 6.

Севкупно, овој софтвер им овозможува на програмерите ефикасен начин да ги поврзат своите апликации со базите на податоци на SQL серверот, истовремено обезбедувајќи високи перформанси и лесно распоредување на повеќе платформи.

Целосни спецификации
Издавач Devart
Страница на издавачи http://www.devart.com/
Датум на издавање 2020-06-19
Датум на додавање 2020-06-19
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Софтвер за бази на податоци
Верзија 8.2.1
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања Release 2 for RAD Studio 10.3 Rio, Delphi 10.3 Rio, and C++Builder 10.3 Rio
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1242

Comments: