Ultimate Maps Downloader

Ultimate Maps Downloader 3.0.9

Опис

Ultimate Maps Downloader: Крајната алатка за преземање и комбинирање на карти

Дали сте уморни од постојаното потпирање на интернет конекција за пристап до мапи? Дали ви треба сигурна алатка која може да презема и комбинира мапи од различни извори? Не гледајте подалеку од Ultimate Maps Downloader.

Ultimate Maps Downloader е моќен едукативен софтвер кој им овозможува на корисниците да преземаат сателитски снимки, топографски и мапи на патишта од популарни сервери за мапи како што се Google Maps, Yahoo Maps, Bing Maps (Microsoft Virtual Earth), OpenStreetMaps, ArcGIS и многу повеќе. Со овој софтвер, можете лесно да пристапите до овие мапи во онлајн или офлајн режим.

Една од истакнатите карактеристики на Ultimate Maps Downloader е неговата способност да зачувува мали слики од различни сервери и да ги комбинира во една голема слика на мапа за офлајн употреба. Ова значи дека сите преземени плочки се зачувуваат на вашиот диск и потоа се комбинираат во една голема слика на мапа за лесен пристап. Можете исто така да ги зачувате овие карти во неколку видови формати на слики како што се bmp, jpg, png и gif.

Поддржани сервери за карти

Ultimate Maps Downloader поддржува широк опсег на сервери за мапи, вклучувајќи:

- Гугл Мапа

- Сателит на Google

- Google Labels

- Google Terrain

- Google Hybrid

- OpenStreetMap

- OpenStreet Osm

- OpenStreetMap Surfer

- Отворете го теренот за сурфер на улична карта

- Јаху мапа

- Јаху сателит

- Јаху етикети

- Јаху хибрид

-Патната карта на Бинг

- Воздушна мапа на Бинг

-Мапа на етикети на Бинг

-ArcGIS карта

-АркГИС сателит

-ArcGIS терен

Лесен избор на област

Изборот на областа што сакате да ја преземете никогаш не била полесно со Ultimate Maps Downloader. Едноставно држете го копчето Alt + левото копче на глувчето и повлечете го курсорот над областа што сакате да ја изберете на картата на екранот. Оваа функција им олеснува на корисниците да добијат детални мапи на нивните родни места или која било друга локација што ја сакаат.

Повеќе нивоа на зумирање

Со Ultimate Maps Downloader, корисниците имаат можност да избираат повеќе нивоа на зумирање кои се движат од 1 до 20. Ова значи дека можете да добиете детални информации за која било локација на различни нивоа на зумирање.

Поддржани формати на слики

Софтверот поддржува неколку формати на слики, вклучувајќи Jpeg, Png, Gif и Bmp што им дава на корисниците флексибилност при зачувување на преземените слики.

Гео-кодирање услуги

Наоѓањето локации по координати или име/адреса никогаш не било полесно со услугите за геокодирање поддржани од UltimateMapsDownloader. Лесно можете да најдете локации користејќи ја оваа функција без претходно да знаете за координатите или адресите. Оваа функција заштедува време додека барате одредени локации на преземените мапи.

Додавање маркери

Корисниците имаат можност да додаваат маркери со информации за локација на избраните локации. Оваа функција помага при означување на важни места како знаменитости, болници, училишта итн. во текот на нивните патувања.

Пресметка на рута

Пресметувањето на маршрутите никогаш не било полесно отколку со UltimateMapsDownloader. Со овој софтвер, имате можност да ги пресметувате маршрутите помеѓу две точки означени на преземената карта. Оваа функција е корисна кога планирате патувања, особено ако патувате низ непознати територии.

Зачувајте проекти за идна употреба

Не се грижите дека ќе го изгубите напредокот постигнат при преземањето на повеќе плочки. UltimateMapsDownloader овозможува зачувување на проектите за да може да се обноват подоцна. Ова обезбедува континуитет дури и по прекини како прекини на струја при преземањата.

Зачувајте слики како што се гледаат на екранот

Корисниците имаат опција за зачувување на слики како што се гледаат на екранот. Ова значи дека она што е прикажано на екранот ќе се зачува точно како што изгледа без никакви измени. Ова обезбедува точност при споделување слики бидејќи нема да има нарушувања предизвикани од алатките за уредување.

Заклучок:

Како заклучок, UltimateMapsDownloader е задолжителна алатка за секој кој има потреба од сигурен пристап до висококвалитетни сателитски снимки, топографски и патокази. Способноста на софтверот да презема плочки од различни извори го прави да се издвојува меѓу другите алатки за мапирање достапни денес. пријателскиот интерфејс заедно со неговите бројни карактеристики го прави идеален не само за студенти, туку и за професионалци на кои им требаат точни податоци за мапирање. Способноста да пресметува маршрути, да додава маркери и да зачувува проекти овозможува ефективно планирање на патувања додека обезбедува континуитет дури и откако ќе се појават прекини за време на преземањата. себе си копија денес!

Целосни спецификации
Издавач Lizard Labs
Страница на издавачи http://www.lizard-labs.com
Датум на издавање 2014-10-06
Датум на додавање 2014-10-06
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за мапи
Верзија 3.0.9
Барања за ОС Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања .Net Framework 4.0
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 5873

Comments: