EWDraw 3D ActiveX Professional Edition

EWDraw 3D ActiveX Professional Edition 12.6.4

Windows / East Wind Software / 696 / Целосни спецификации
Опис

EWDraw 3D ActiveX Professional Edition е моќна векторска графика ActiveX која нуди 3D и 2D визуелизација и способности за анимација. Со над 500 функции, оваа библиотека е совршена за CAD, CAM и GIS апликации. EWDraw 3D ActiveX се базира на отворено каскадно геометриско јадро и OpenGL, што го прави сигурен избор за програмери на кои им е потребна висококвалитетна графика.

Оваа библиотека е реализирана како Windows 64/32-битна контрола ActiveX за работа која може да се користи со апликации напишани на популарни јазици на Visual IDE како Visual Basic, Delphi, C++ Builder, Visual C++, VB.NET, C# и QT. Ова го олеснува интегрирањето во вашите постоечки проекти без да мора да учите нови програмски јазици или алатки.

EWDraw 3D ActiveX Professional Edition нуди широк опсег на функции што го прават идеален избор за програмери на кои им се потребни напредни графички способности. Некои од клучните карактеристики вклучуваат:

- Поддршка за повеќе формати на датотеки: Оваа библиотека поддржува различни формати на датотеки како што се DWG/DXF (AutoCAD), IGES/STEP (Industry Standard), STL (Stereo Lithography), VRML/X3D (Virtual Reality), OBJ (Wavefront), SAT (ACIS) и повеќе.

- Напредни опции за рендерирање: EWDraw 3D ActiveX Professional Edition обезбедува напредни опции за рендерирање како што се транспарентност, ефекти на рефлексија/рефракција, сенки/ефекти на осветлување итн., кои ви помагаат да креирате неверојатни визуелизации.

- Приспособлив кориснички интерфејс: можете да го прилагодите корисничкиот интерфејс според вашите потреби со додавање или отстранување на алатници/менија/копчиња итн.

- Лесен за користење API: API обезбеден од оваа библиотека е лесен за употреба дури и ако не сте запознаени со основната технологија.

EWDraw 3D ActiveX Professional Edition, исто така, доаѓа со сеопфатна документација која вклучува упатства и примерок код за да ви помогне да започнете брзо. Дополнително, нивниот тим за поддршка на клиентите е секогаш достапен за да одговори на какви било прашања или грижи што можеби ги имате.

Генерално, EWDraw 3D ActiveX Professional Edition е одличен избор за програмери на кои им се потребни напредни графички способности во нивните апликации. Неговиот широк опсег на функции во комбинација со неговата леснотија на користење го прави идеално решение и за почетници и за искусни програмери.

Целосни спецификации
Издавач East Wind Software
Страница на издавачи http://www.eastwindsoft.com
Датум на издавање 2014-11-06
Датум на додавање 2014-11-06
Категорија Алатки за програмери
Под категорија ActiveX
Верзија 12.6.4
Барања за ОС Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 696

Comments: