EWDraw 3D ActiveX Standard Edition

EWDraw 3D ActiveX Standard Edition 12.6.4

Windows / East Wind Software / 261 / Целосни спецификации
Опис

EWDraw 3D ActiveX Standard Edition е моќна векторска графика ActiveX која нуди исклучителни 3D и 2D визуелизација и способности за анимација. Со над 500 функции, оваа библиотека е одличен избор за програмери кои треба да креираат CAD, CAM и GIS апликации.

Стандардното издание на EWDraw 3D ActiveX се заснова на отвореното геометриско јадро на каскада и openGL. Ова значи дека обезбедува висококвалитетно графичко прикажување со мазни анимации и реални светлосни ефекти. Библиотеката е реализирана како Windows 64/32 битна контрола ActiveX за работа, која може да се користи со апликации напишани на популарни Visual IDE јазици како Visual Basic, Delphi, C++ Builder, Visual C++, VB.NET, C# и QT .

Една од најзначајните предности на користењето на EWDraw 3D ActiveX Standard Edition е неговата леснотија на користење. Библиотеката доаѓа со сеопфатна документација која вклучува примероци на фрагменти од код за да им помогне на програмерите да започнат брзо. Дополнително, корисничкиот интерфејс е интуитивен и едноставен за навигација.

EWDraw 3D ActiveX Standard Edition нуди широк опсег на функции што го прават идеален избор за програмери кои сакаат да креираат висококвалитетни графички апликации. Некои од овие карактеристики вклучуваат:

1) Поддршка за повеќе формати на датотеки: библиотеката поддржува различни формати на датотеки како што се DWG/DXF (AutoCAD), IGES/STEP (индустриски стандард), STL (стереолитографија), VRML (Јазик за моделирање на виртуелна реалност), OBJ (Wavefront Technologies), итн.

2) Напредни алатки за моделирање: EWDraw обезбедува напредни алатки за моделирање како што се Булови операции на цврсти тела или површини; истиснување/метење по патеки; мансарда помеѓу профили; мешање помеѓу површини; филетирање/заградување на рабовите или темињата; итн.

3) Реално прикажување: Библиотеката поддржува реалистични техники за рендерирање, како што е моделот за засенчување Phong со спекуларни нагласувања/рефлексии/дифузно засенчување/оклузија на амбиентот/сенки/трагање зраци/итн., мапирање на текстура со удар/поместување/спекуларни мапи/итн., транспарентност /проѕирност/замаглување/итн., системи на честички/небесни кутии/мапи на животната средина/итн.

4) Поддршка за анимација: EWDraw обезбедува поддршка за анимација преку интерполација/твинење/морфирање/следење на патека/следење на камера/системи за честички/итн.

5) Опции за приспособување: програмерите можат да го прилагодат изгледот на нивната апликација со менување на бои/материјали/извори на светлина/поставки на камерата/поставки за рендерирање/итн.

6) Оптимизација на перформансите: EWDraw е оптимизиран за перформанси со користење алгоритми со повеќе нишки каде што е можно. Ова значи дека дури и сложените модели можат брзо да се рендерираат без никакво задоцнување или пелтечење.

Генерално, ако барате моќна библиотека ActiveX со векторска графика која нуди исклучителни способности за визуелизација и анимација, а истовремено е лесна за користење - не гледајте подалеку од EWDraw 3D ActiveX Standard Edition!

Целосни спецификации
Издавач East Wind Software
Страница на издавачи http://www.eastwindsoft.com
Датум на издавање 2014-11-06
Датум на додавање 2014-11-06
Категорија Алатки за програмери
Под категорија ActiveX
Верзија 12.6.4
Барања за ОС Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 261

Comments: