TeraByte Drive Image Backup and Restore

TeraByte Drive Image Backup and Restore 3.53

Опис

TeraByte Drive Image Backup and Restore Suite е моќен и доверлив софтверски пакет кој им овозможува на корисниците прифатливо решение за правење резервни копии на сите нивни податоци од хард дискот на други медиуми или надворешни дискови. Овој пакет е дизајниран да им помогне на корисниците лесно да вршат обновување на голи метали за ефикасно враќање од катастрофи, како и клонирање од диск на диск.

Пакетот вклучува неколку клучни компоненти, вклучувајќи Image за Windows, Image for DOS, Image for Linux и TeraByte OS Deployment Tool Suite. Секоја од овие компоненти нуди уникатни карактеристики и способности што го олеснуваат правењето резервни копии и обновувањето на вашите податоци брзо и ефикасно.

Image for Windows е сеопфатно резервно решение кое ви овозможува да креирате точна копија од вашиот хард диск или поединечни партиции. Оваа алатка поддржува и NTFS и FAT датотечни системи, што ја прави компатибилна со речиси секоја системска конфигурација. Со Image for Windows, можете да закажувате резервни копии во редовни интервали или да ги изведувате рачно секогаш кога е потребно.

Image for DOS е уште една моќна алатка вклучена во пакетот за бекап и обновување на слики на TeraByte Drive. Оваа алатка ви овозможува да креирате бутабилен медиум што може да се користи за резервна копија или обновување на вашиот систем дури и ако тој нема да се подигне нормално. Со поддршка и за USB-дискови и за ЦД/ДВД-а, оваа алатка го олеснува опоравувањето дури и од најтешките дефекти на системот.

Image for Linux обезбедува слична функционалност како неговите колеги на други оперативни системи, но специјално дизајнирани со Linux на ум. Поддржува датотечни системи ext2/3/4 заедно со датотечните системи ReiserFS 3.x/4.x и XFS кои вообичаено се користат на сервери со дистрибуции на Linux како што се Ubuntu Server Edition или Red Hat Enterprise Linux (RHEL).

Конечно, пакетот алатки за распоредување на TeraByte OS нуди напредни функции како што се обновувања независни од хардвер кои ви дозволуваат да распоредите слики низ различни хардверски конфигурации без да се појават проблеми со компатибилноста за време на процесот на распоредување.

Една од истакнатите карактеристики на овој софтверски пакет е неговата способност да шифрира резервни копии користејќи алгоритам за шифрирање AES-256 кој обезбедува максимална безбедност при пренос на чувствителни податоци преку мрежи или нивно складирање на надворешни уреди како USB-дискови итн., осигурувајќи се дека никој друг нема пристап освен овластен персонал кој има права за пристап доделени само од администраторите.

Севкупно, TeraByte Drive Image Backup and Restore Suite им обезбедува на корисниците достапно, но сеопфатно решение што го прави правењето резервна копија од нивните податоци едноставно, но ефективно, а исто така обезбедува напредни алатки како што се можностите за клонирање на диск, заедно со опциите за закажување за никогаш повеќе да не пропуштат важни резервни копии!

Целосни спецификации
Издавач TeraByte
Страница на издавачи http://www.terabyteunlimited.com/
Датум на издавање 2022-06-29
Датум на додавање 2022-06-29
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Софтвер за резервна копија
Верзија 3.53
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања PC Compatible Architecture (GPT/MBR/EMBR)
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 43566

Comments: