Song Management System

Song Management System 1.0.38

Опис

Систем за управување со песни - врвно решение за тимови и бендови за обожавање

Ако сте дел од богослужбен тим или бенд, знаете колку е важно сите членови да свират од истата страница. Со Song Management System, можете да го постигнете токму тоа и повеќе. Овој пакет на програми е дизајниран специјално за ракување со песни во денешните црковни богослужбени групи/тимови и бендови.

Без разлика дали сте лидер или следбеник, Song Manager ве покрива. Овозможува креирање, уредување, печатење и гледање песни со леснотија. Интуитивниот интерфејс кој е лесен за користење го прави едноставен за секој да го користи. Плус, многу модули се погодни за екран на допир.

Една од истакнатите карактеристики на Song Manager е неговата способност да ги координира песните низ цели бендови користејќи мрежна технологија. Модулот SongLeader гарантира дека сите во бендот буквално свират од истата страница без напор.

Но, тоа не е сè - Song Manager исто така се поврзува со модулите за следбеници (SongFollower, SongSlave, PresenterFollower) и исто така ќе се поврзе со системот за презентација/проекција на песната. Ова значи дека сите вклучени во вашата богослужба може да бидат на иста страница во секое време.

Модулот SongFollower следи лидер со одреден степен на контрола врз поставките на екранот, како што се транспозиција или позиција на гитара. Во меѓувреме, модулот SongSlave следи лидер, но без никаква можност за менување на поставките. Конечно, PresenterFollower е сличен на SongFollower, но му дозволува на кој е одговорен за проектирање зборови/песни да види каде оди бендот веднаш штом ќе се донесат одлуки.

Со поддршка за повеќекратни формати за прикажување и печатење од една изворна датотека, вклучувајќи зборови, акорди, бас ноти и големо печатење контролирани од уникатен систем на профили за прикажување кој може да се прилагоди според индивидуалните потреби; транспонира; локално транспонирање; поддршка за позиција на капо; ажурирања во реално време низ цели бендови кои користат мрежна технологија или slave екрани - овој софтвер има се што им е потребно на музичарите кои сакаат нивните изведби непречено!

Софтверот за песна користи свој формат на песна кој лесно може да се прошири бидејќи со текот на времето се додаваат нови функции, додека доставените дополнителни формати за поддршка вклучуваат Creative LifeStyle (.SNG) - Читање и пишување; OpenSong - Само за читање; Обичен текст (.TXT) - Читање и пишување.

Како заклучок: ако барате се-во-едно решение за управување со музичката библиотека на вашиот тим за обожавање, тогаш не гледајте подалеку од нашиот моќен, но сепак лесен софтверски пакет! Со растечкиот број на функции дизајнирани специјално за потребите на денешните црковни групи/тимови/бендови – навистина нема ништо слично таму!

Целосни спецификации
Издавач SwiftTec
Страница на издавачи http://www.swifttec.com
Датум на издавање 2014-11-12
Датум на додавање 2014-11-12
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Верски софтвер
Верзија 1.0.38
Барања за ОС Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 144

Comments: