Foo Basic for Phone Apps

Foo Basic for Phone Apps 4.3.107

Опис

Foo Basic for Phone Apps Studio е моќна алатка за развивачи која ви овозможува да креирате мобилни апликации што можат да работат на IOS, Android и Windows Phone. Со неговиот визуелен интерфејс за градење апликации, повлечете и пушти, дизајнирањето и кодирањето на вашата апликација никогаш не било полесно. Едноставно дизајнирајте и кодирајте ја вашата апликација еднаш во Foo Basic за апликации за телефон и единствениот проект потоа може да се конвертира во IOS, Android и Windows Phone без да мора да правите измени на вашиот проект Foo Basic за апликации за телефон.

Создавајте мобилни апликации 10 пати побрзо само со користење на код сличен на Visual Basic кој лесно се учи. Foo Basic за апликации за телефон автоматски ги открива и запишува сите потребни Javascript, CSS. NET, HTML и DLL-и на сервер за вас. Тоа е точно - не е потребно ваше кодирање Javascript, CSS3,.Net HTML PHP Python C# или VB.Net! Ова ја поедноставува комплексноста што го придружува веб-развојот на повеќе јазици и драстично го намалува вашето време за развој со елиминирање на потребата за учење или пишување код на повеќе веб-јазици (како Javascript, CSS3, C#, PHP Python ASP.NET Perl и HTML5).

Foo Basic Development Platform е сè-во-едно веб интегрирано развојно опкружување (IDE) за брз развој на апликации (RAD), уредувач на код и класична платформа за конвертор на код на Visual Basic фокусирана на продуктивноста на програмерите. FooBasic го олеснува тоа како за почетници, така и за искусни класични VisualBasic кодери за брзо дизајнирање и развој на брзи, моќни робусни и безбедни мобилни апликации.

Со својот интуитивен интерфејс, FooBasic им овозможува на програмерите од сите нивоа на вештини лесно да креираат апликации од професионално ниво. Платформата моментално ги поддржува следните големи релациони бази на податоци: Microsoft SQL Server MySQL Oracle DB2 SimpleDBand PostgreSQL на Amazon. Ова значи дека програмерите имаат пристап до широк опсег на опции за бази на податоци при креирање на нивните апликации.

Една од клучните придобивки од користењето на FooBasic е неговата способност да ги поедностави сложените програмски задачи. Со своите моќни автоматизирани функции, FooBasic се грижи за многу мачни програмски задачи за програмерите да можат да се фокусираат на создавање одлични апликации. На пример, платформата автоматски генерира код на котел за вообичаени карактеристики на апликацијата, како што се како автентикација на корисникот, складирање податоци и многу повеќе. Ова заштедува време на програмерите и им помага да ги активираат своите апликации побрзо од кога било досега.

Друга придобивка од користењето на FooBasic е неговата способност да ја рационализира соработката помеѓу членовите на тимот. Со вградените алатки за контрола на верзии, FooBasic им олеснува на тимовите на програмери да работат заедно на проекти без да се грижат за конфликти или други проблеми. Покрај тоа, платформата вклучува низа алатки за соработка како што се разговор, пораки и споделување датотеки што им олеснуваат на членовите на тимот да разговараат за идеите и да споделуваат ресурси во реално време.

Севкупно, FooBasici е одличен избор за секој кој сака да развие висококвалитетни мобилни апликации брзо и лесно. Со интуитивен интерфејс, моќни функции за автоматизација и робусни алатки за соработка, не е ни чудо зошто толку многу програмери се свртуваат кон оваа платформа кога треба да изградат голема апликација за да чекаат брзо и брзо да ја видат апликацијата.

Целосни спецификации
Издавач FooBasic.com
Страница на издавачи http://www.foobasic.com
Датум на издавање 2014-11-24
Датум на додавање 2014-11-24
Категорија Алатки за програмери
Под категорија IDE софтвер
Верзија 4.3.107
Барања за ОС Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7
Барања Microsoft .NET Framework 4.5.1
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 407

Comments: