iMapBuilder Interactive Map Builder

iMapBuilder Interactive Map Builder 8.5

Опис

iMapBuilder Interactive Map Builder е моќен и лесен софтвер за графички дизајн кој ви овозможува брзо и лесно да креирате професионални интерактивни мапи. Без разлика дали сте почетник или искусен дизајнер, iMapBuilder ги обезбедува сите алатки што ви се потребни за да креирате прекрасни мапи без никакви програмски вештини или дополнителен софтвер.

Со повеќе од 200 достапни шаблони за мапи, вклучително и светските земји, мапите на Соединетите Американски Држави и Европа, iMapBuilder го олеснува создавањето регионални мапи и топлински мапи за само неколку минути. Можете исто така да ја припишете вашата карта со маркери, линии, прилагодени региони и многу повеќе.

Една од клучните карактеристики на iMapBuilder е неговиот интерфејс WYSIWYG (Она што го гледате е она што го добивате). Ова значи дека додека ја дизајнирате вашата карта, можете да видите како точно ќе изгледа кога ќе биде објавена на интернет. Ова заштедува време и гарантира дека вашиот финален производ изгледа точно како што сакате.

Друга одлична карактеристика на iMapBuilder е неговата способност да увезува податоци од табели на Excel или CSV датотеки. Ова го олеснува додавањето точки на податоци како што се густината на населението или бројките за продажба директно на вашата карта.

iMapBuilder нуди и низа опции за прилагодување за да можете да ја направите вашата карта навистина уникатна. Можете да изберете од различни бои и фонтови за текстуални етикети, да ги приспособувате иконите за маркери, па дури и да додавате слики или видеа директно на картата.

Покрај неговите моќни способности за мапирање, iMapBuilder вклучува и низа други корисни функции како што се функционалноста за зумирање за детални прегледи на одредени области на картата; поддршка за повеќе јазици; интеграција со Google Maps; и можност за извоз на готов производ во различни формати, вклучувајќи HTML5, Flash SWF датотека или формат на датотека со слика.

Севкупно, ако барате се-во-едно решение за создавање професионални интерактивни мапи брзо и лесно без никакви програмски вештини, тогаш не гледајте подалеку од iMapBuilder Interactive Map Builder!

Целосни спецификации
Издавач iMapBuilder
Страница на издавачи http://www.imapbuilder.com
Датум на издавање 2014-12-07
Датум на додавање 2014-12-07
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Флеш софтвер
Верзија 8.5
Барања за ОС Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања Flash Player 8.0
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 16598

Comments: