IceChat IRC Client

IceChat IRC Client 7.80

Windows / IceChat Networks / 272651 / Целосни спецификации
Опис

IceChat IRC Client е моќен и разновиден комуникациски софтвер кој им овозможува на корисниците лесно да се поврзат со повеќе IRC сервери. Со целосна поддршка за скриптирање, приспособливи скокачки менија и уникатен интерфејс, IceChat е совршен избор за почетници и за средни корисници.

Без разлика дали сакате да разговарате со пријателите или колегите, да се придружите на онлајн заедници или да учествувате во групни дискусии, IceChat има сè што ви треба за да останете поврзани. Со поддршка за емотикони, скинови и целосна поддршка за DCC, овој софтвер нуди низа функции што го олеснуваат користењето и приспособувањето.

Една од најистакнатите карактеристики на IceChat е неговото лесно за користење серверско дрво. Оваа функција им олеснува на корисниците брзо и лесно да постават повеќе сервери. Без разлика дали се поврзувате на еден или на многу сервери одеднаш, IceChat го олеснува управувањето со вашите врски.

Друга одлична карактеристика на IceChat е неговата повеќепрофилна поддршка. Ова им овозможува на корисниците да креираат различни профили за различни сервери или канали што ги посетуваат. Ова значи дека можете лесно да се префрлате помеѓу профили без да морате секој пат повторно да ги внесувате сите ваши поставки.

IceChat исто така нуди многу опции што ги нудат повеќето големи клиенти на IRC. Од приспособливи фонтови и бои преку напредни можности за скриптирање - овој софтвер има се што ви треба за оптимално искуство во разговорот.

Покрај тоа, IceChat постојано се развива од неговите креатори кои се посветени на подобрување на корисничкото искуство со секое ажурирање што го објавуваат. Како таков, овој софтвер останува релевантен дури и додека технологијата продолжува да се развива со огромна брзина.

Генерално, ако барате интуитивна алатка за комуникација која е преполна со функции, но сепак е доволно лесна за почетници - не гледајте подалеку од клиентот IceChat IRC!

Целосни спецификации
Издавач IceChat Networks
Страница на издавачи http://www.icechat.net
Датум на издавање 2014-12-15
Датум на додавање 2014-12-14
Категорија Комуникации
Под категорија Разговор
Верзија 7.80
Барања за ОС Windows 2003, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows NT, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 272651

Comments: