Citation

Citation 9.8

Windows / askSam Systems / 4193 / Целосни спецификации
Опис

Цитирањето е моќна алатка за пишување дизајнирана да им помогне на истражувачите да ги организираат своите белешки и библиографски референци со леснотија и ефикасност. Овој домашен софтвер е совршен за секој кој треба да пишува истражувачки трудови, есеи или кој било друг вид академска работа што бара соодветно цитирање.

Со Citation, можете да ги внесете сите ваши референци и белешки за форми слични на белешки од вашиот процесор на текст. Ова значи дека не мора да се префрлате помеѓу различни апликации или програми додека работите на вашата хартија. Можете едноставно да се фокусирате на пишување додека Citation се грижи за останатото.

Една од најдобрите карактеристики на Citation е неговата способност да групира белешки за слични теми. Ова ви овозможува лесно да ги организирате вашите мисли и идеи додека работите низ вашиот истражувачки материјал. Можете исто така да ја користите оваа функција за брзо наоѓање релевантни информации кога ви се потребни.

Друга одлична карактеристика на Citation е неговата способност автоматски да генерира правилно форматирани референци во речиси секој стил. Без разлика дали ви треба APA, MLA, Чикаго или кој било друг стил на цитирање, Citation ве опфати. Никогаш повеќе нема да мора да измешате белешки или пак да пишувате цитат!

Цитирањето, исто така, доаѓа со вградена функција за пребарување која ви овозможува брзо да пронајдете конкретни белешки или референци во рамките на вашиот проект. Ова заштедува време и ви олеснува да останете организирани во текот на процесот на пишување.

Покрај тоа, Citation нуди приспособливи шаблони кои им овозможуваат на корисниците да креираат сопствени картички за белешки врз основа на нивните специфични потреби и преференции. Ова значи дека без разлика на кој тип на проект работите, Citation може да се прилагоди специјално за вашите потреби.

Севкупно, ако барате моќна, но сепак прифатлива алатка која ќе ви помогне да го рационализирате процесот на пишување истражување и да обезбедите точни цитати секој пат - не гледајте подалеку од Цитирање!

Целосни спецификации
Издавач askSam Systems
Страница на издавачи http://www.asksam.com/
Датум на издавање 2015-04-24
Датум на додавање 2015-04-24
Категорија Домашен софтвер
Под категорија Разен софтвер за дома
Верзија 9.8
Барања за ОС Windows 2000, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 4193

Comments: