CompactCalc

CompactCalc 4.2.34

Windows / Institute of Mathematics and Statistics / 24 / Целосни спецификации
Опис

CompactCalc: Врвен научен калкулатор за Windows

Дали сте уморни од користење на основни калкулатори кои можат да вршат само едноставни аритметички операции? Дали ви треба моќна алатка која може да се справи со сложени математички изрази и равенки? Не гледајте подалеку од CompactCalc, подобрениот научен калкулатор за Windows.

CompactCalc е дизајниран да им обезбеди на корисниците сеопфатен сет на функции и функции кои го олеснуваат извршувањето дури и на најсложените пресметки. Со својот уредувач на изрази, генерички рутини со подвижна запирка, хиперболични и трансцендентални рутини, CompactCalc е врвна алатка за секој кој треба редовно да врши научни пресметки.

Една од клучните карактеристики на CompactCalc е неговата способност да изгради линеарни, полиномни и нелинеарни множества на равенки. Ова значи дека не сте ограничени од големината или сложеноста на вашите математички изрази. Без разлика дали треба да решавате едноставни равенки или сложени системи на равенки, CompactCalc ве опфати.

Покрај неговите способности за решавање равенки, CompactCalc нуди и неограничена должина на изразување и компатибилност со загради со неограничено вгнездување. Ова значи дека можете да ги внесете дури и најкомплицираните изрази без да се грижите дека ќе останете без простор или да направите грешки во вашите пресметки.

Друга одлична карактеристика на CompactCalc е неговиот прецизен приказ на резултатите. Со најмногу 24 цифри по децималната точка за научни пресметки, можете да бидете сигурни дека вашите резултати се што е можно попрецизни. И со опсег на пресметка од 1,79E-308 до 2,22E308, практично нема ограничување за тоа што можете да пресметате со оваа моќна алатка.

Но, можеби една од најдобрите работи за CompactCalc е колку е лесно да се користи. Интерфејсот е јасен и многу лесен за навигација – дури и ако не сте искусен математичар или научник.

И ако сето ова веќе не беше доволно - има уште! Со вградени речиси стотина физички и математички константи до кои може лесно да се пристапи и да се користат во пресметките - корисниците веќе немаат пребарување низ учебниците кои бараат заеднички податоци за физичката константа!

Без разлика дали сте студент кој учи математика или природни предмети на училиште или на универзитет; инженер кој работи на сложени проекти; или само некој кому му треба сигурен калкулатор за секојдневна употреба – CompactCalc има се што е потребно на едно место!

Па зошто да чекаме? Преземете ја вашата копија денес!

Целосни спецификации
Издавач Institute of Mathematics and Statistics
Страница на издавачи http://www.math-solutions.org
Датум на издавање 2020-06-25
Датум на додавање 2020-06-25
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за математика
Верзија 4.2.34
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 24

Comments: