Cydia Installer

Cydia Installer 1.0

Windows / Deepmax Soft / 178943 / Целосни спецификации
Опис

Ако сте корисник на iPhone, iPad или iPod, можеби сте слушнале за Cydia. Тоа е популарна алтернативна продавница за апликации која им овозможува на корисниците да преземаат и инсталираат апликации и измени кои не се достапни на официјалната продавница за апликации. Меѓутоа, за да користите Cydia, вашиот уред треба да биде џеилбрејкуван. Jailbreaking е процес на отстранување на софтверските ограничувања наметнати од Apple на уредите со iOS.

Cydia Installer е бесплатна алатка која му олеснува на секој да ја преземе и инсталира Cydia на својот iOS уред. Без разлика дали користите iOS 6.0 до 8.1.2, Cydia Installer може да ви помогне да ја добиете најпрецизната алатка за џеилбрејк за вашиот тип на уред и верзијата на iOS.

Една од најдобрите работи за Cydia Installer е колку е лесен за користење. Дури и ако немате искуство со џеилбрејк или користење на Cydia, оваа алатка ќе ве води низ едноставен волшебник чекор-по-чекор што го прави процесот што е можно поедноставен.

Па зошто некој би сакал да користи Cydia? Постојат многу причини зошто луѓето избираат да ги џеилбрејкуваат своите уреди и да инсталираат апликации од алтернативни продавници за апликации како Cydia:

- Пристап до апликации кои не се достапни на официјалната продавница за апликации: некои програмери создаваат апликации што не се дозволени на App Store поради строгите упатства на Apple. Овие можат да бидат сè, од емулатори за класични конзоли за игри, алатки за прилагодување за изгледот или функционалноста на вашиот уред, па дури и цели оперативни системи.

- Опции за приспособување: со пристап до измени и теми од извори како Cydia, корисниците можат да ги приспособат своите уреди на начини што инаку не би биле можни.

- Подобрена функционалност: некои измени достапни преку Cydia може да додадат нови функции или да ги подобрат постоечките на начини што го прават користењето на вашиот уред поудобно или попријатно.

- Слобода од ограничувањата на Apple: со џеилбрејк на вашиот уред и инсталирање апликации од други извори освен App Store на Apple, добивате поголема контрола врз софтверот што работи на вашиот телефон или таблет.

Се разбира, постојат и некои ризици поврзани со џеилбрејк на вашиот уред - потенцијално може да ја поништи вашата гаранција ако нешто тргне наопаку во текот на процесот (иако постојат начини да се заобиколи ова), и секогаш постои ризик да преземете злонамерен софтвер ако не сте внимавајте од каде ги добивате вашите апликации.

Како што е кажано, ако сте одлучиле дека џеилбрејкот е вистинскиот за вас (и ние нема да судиме во секој случај!), тогаш користењето алатка како Cydia Installer може да ги направи работите многу полесни отколку да се обидувате да откриете која специфична алатка за џеилбрејк работи најдобро со вашата конкретна поставка.

Генерално, би препорачале да го пробате Cydia Installer ако сте заинтересирани да истражите што друго има надвор од оградената градина со одобрен софтвер на Apple - само погрижете се да направите многу истражувања однапред за да знаете кои се ризиците (и наградите) дојде заедно со овој вид на тинтрање!

Целосни спецификации
Издавач Deepmax Soft
Страница на издавачи http://jailbreak8.com
Датум на издавање 2015-05-06
Датум на додавање 2015-05-06
Категорија Софтвер за iTunes и iPod
Под категорија Друг софтвер iTunes & Ipod
Верзија 1.0
Барања за ОС Windows 2003, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 25
Вкупно преземања 178943

Comments: