dbForge Unit Test for SQL Server

dbForge Unit Test for SQL Server 1.7.3

Опис

Ако сте развивач на SQL, знаете колку е важно да се осигурате дека вашиот код е стабилен и сигурен. Еден начин да се постигне ова е со пишување единечни тестови, кои ви дозволуваат да тестирате поединечни делови од код во изолација. Сепак, пишувањето тестови за единици може да биде одзема време и досадно, особено ако треба да поставите дополнителни податоци за лични карти или да исчистите по секој тест.

Тоа е местото каде што доаѓа dbForge Unit Test за SQL Server. Оваа моќна алатка ви овозможува да пишувате единечни тестови во обичен T-SQL код, користејќи ја рамката tSQLt со отворен код како основа. Со dbForge Unit Test, можете лесно да започнете тестирање на објекти изолирано без да додавате дополнителни податоци за ID или да влијаете на вистинската база на податоци.

Една од клучните карактеристики на dbForge Unit Test е неговата способност да извршува повеќе тестови за единици на SQL Server одеднаш со само неколку кликања. Ова заштедува време и го олеснува автоматизирањето и поедноставувањето на процесот на тестирање на единицата SQL. Можете дури и да повикате тестови на единицата преку интерфејсот на командната линија ако тоа е попогодно за вашиот работен тек.

Започнувањето со dbForge Unit Test е лесно благодарение на неговите вградени примери на сценарија за тестирање на единици. Можете да ги користите овие примери како шаблони за вашите сопствени тестови или да ги менувате по потреба.

Генерално, dbForge Unit Test за SQL Server е суштинска алатка за секој развивач на SQL кој сака да развие стабилен и сигурен код што може правилно да се тестира со регресија на ниво на единица. Со својот интуитивен интерфејс и моќните карактеристики, сигурно ќе стане незаменлив дел од вашиот развојен пакет со алатки.

Целосни спецификации
Издавач Devart
Страница на издавачи http://www.devart.com/
Датум на издавање 2022-01-04
Датум на додавање 2022-01-04
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Софтвер за бази на податоци
Верзија 1.7.3
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања .NET Framework 4.5.2
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 153

Comments: