Scanner ActiveX Control

Scanner ActiveX Control 9.0

Windows / Viscom Software / 1731 / Целосни спецификации
Опис

Scanner ActiveX Control е моќна алатка за развивачи која им овозможува на корисниците да скенираат повеќе страници користејќи скенер со фидер, да автоматизираат зачувување на повеќестрани PDF или TIFF кога се скенира последната страница и да детектираат настани за заглавување на хартија. Овој софтвер е дизајниран за програмери кои треба да снимаат слики од сите уреди со скенер и веб-камери усогласени со TWAIN.

Со скенерот ActiveX Control, корисниците можат лесно да ја прилагодат резолуцијата на сликата на скенерот (DPI) и областа за снимање. Софтверот исто така поддржува овозможување/оневозможување на ADF-хранителот и дуплекс скенирање. Дополнително, корисниците можат да ја овозможат/оневозможат лентата за напредок при скенирање.

Една од најимпресивните карактеристики на овој софтвер е неговата способност да поддржува зачувување скенирани слики во Microsoft Word (docx). Оваа функција им олеснува на програмерите беспрекорно да ги интегрираат скенираните документи во нивните апликации.

Скенерот ActiveX Control исто така поддржува вчитување датотеки со слики (BMP, JPG, GIF, PNG, TIFF на повеќе страници) од хард дискови. Има дури и можности за откривање празни страници што им овозможуваат на корисниците да ја добијат вредноста на довербата на одредени страници. Со помош на оваа функција, програмерите можат лесно да се справат со различни услови на празни страници.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата способност да користи компресија JPEG и да го приспособува квалитетот при зачувување на повикот OCR2SearchableMultipagePDF методот зачувува PDF/A датотека. Оваа способност осигурува дека излезените PDF/A-датотеки имаат мали големини на датотеки додека одржуваат стандарди за висок квалитет.

Генерално, Scanner ActiveX Control е одлична алатка за развивачи која нуди широк опсег на функции за брзо снимање слики од скенери и веб-камери. Неговиот кориснички интерфејс им олеснува на програмерите на кое било ниво на експертиза ефективно да го користат во нивните апликации.

Целосни спецификации
Издавач Viscom Software
Страница на издавачи http://www.viscomsoft.com/
Датум на издавање 2020-06-25
Датум на додавање 2020-06-25
Категорија Алатки за програмери
Под категорија ActiveX
Верзија 9.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 1731

Comments: