VoxCommando

VoxCommando 2.150

Опис

VoxCommando: Конечната алатка за препознавање говор и команда за вашиот дом

Дали ви е здодевно да се мачите со далечински управувачи или тастатури за да го контролирате вашиот мултимедијален софтвер? Дали сакате да имате целосна гласовна контрола над вашите производи за домашна автоматизација? Не гледајте подалеку од VoxCommando, алатката за препознавање говор и команда која се поврзува со други апликации, со посебен акцент на мултимедијалниот софтвер како што е XBMC.

VoxCommando се разликува од другите апликации за препознавање говор по тоа што е исклучително приспособлив. Поставете го за неколку минути. Поминете години забавувајќи се со него, експериментирајќи со начини да го направите да одговара на вашиот стил. Како што вели еден од нашите членови на форумот: „Штета е што морам да работам за да си ги платам сметките или цел ден ќе чепкам со Vox“.

Со VoxCommando, можете да користите команди на природен јазик за да го контролирате компјутерот на медиумскиот центар или системот за домашна автоматизација. Можете да кажете работи како „пушти музика“ или „исклучи ги светлата“, а VoxCommando ќе го стори останатото.

Една од најдобрите работи за VoxCommando е неговата леснотија на користење. Обично не бара обука. Со добар микрофон можете да почнете да го користите веднаш по инсталацијата. Сепак, најверојатно ќе сакате да го приспособите по ваш вкус, а во некои случаи малку брз тренинг може да помогне да се подобри искуството, особено ако имате акцент.

VoxCommando, исто така, има широка библиотека со вградени команди за контролирање на различни медиа плеери како што се VLC Media Player, Windows Media Player и iTunes меѓу другите. Можете исто така да креирате сопствени команди за која било апликација што поддржува параметри на командната линија.

Покрај неговите мултимедијални способности, VoxCommando е насочен кон обезбедување целосна гласовна контрола на вашиот дом преку соработка со различни производи за домашна автоматизација, како што се светлата Philips Hue или термостатите Nest, меѓу другото.

Со својот моќен мотор за скриптирање базиран на програмскиот јазик Lua, напредните корисници можат да креираат сложени макроа што ги автоматизираат задачите на повеќе апликации и уреди.

Севкупно, Voxcommando нуди неспоредливо ниво на приспособување во споредба со друг софтвер за препознавање говор што е достапен денес. Неговата способност   беспрекорно да се поврзува со повеќе платформи го прави овој производ идеален за сите кои бараат целосна гласовна контрола над својот дигитален живот.

Па зошто да чекаме? Преземете го Voxcommando денес и почнете да уживате во компјутерите без раце!

Целосни спецификации
Издавач VoxCommando
Страница на издавачи http://www.voxcommando.com
Датум на издавање 2015-06-26
Датум на додавање 2015-06-26
Категорија Домашен софтвер
Под категорија Разен софтвер за дома
Верзија 2.150
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7
Барања Microphone or mobile Android device running VoxWav
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 821

Comments: