Realtek High Definition Audio Codec (Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 32-bit)

Realtek High Definition Audio Codec (Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 32-bit) R2.79

Windows / Realtek Semiconductor / 6930041 / Целосни спецификации
Опис

Realtek Audio Codec со висока дефиниција е пакет со драјвери кој обезбедува висококвалитетна репродукција на аудио на вашиот компјутер. Овој пакет ја вклучува програмата за поставување драјвери и драјверите за Windows Vista, 7, 8 и 8.1 во 32-битна верзија.

Пакетот двигател за аудио Realtek HD е дизајниран да им обезбеди на корисниците подобрено аудио искуство на нивните компјутери. Поддржува широк опсег на аудио формати и обезбедува кристално чист квалитет на звук за музика, филмови, игри и друга мултимедијална содржина.

Клучни карактеристики:

- Обезбедува висококвалитетна аудио репродукција

- Поддржува широк спектар на аудио формати

- Кристално чист квалитет на звук за музика, филмови, игри и други мултимедијални содржини

- Лесно се инсталира

Компатибилност:

Овој софтвер е компатибилен со Windows Vista/Windows 7/Windows 8 во 32-битна верзија.

Инсталација:

Процесот на инсталација за Realtek Audio Codec со висока дефиниција е јасен. Едноставно преземете ја програмата за поставување драјвер од нашата веб-локација и стартувајте ја на вашиот компјутер. Инсталаторот ќе ве води низ процесот на инсталација чекор по чекор.

Откако ќе се инсталира, можете да ги конфигурирате поставките на Realtek HD Audio Manager за да одговараат на вашите преференции. Можете да приспособите различни параметри како што се конфигурација на звучникот, нивоа на јачина на звук, поставки за еквилајзер итн., за да го добиете најдобриот можен квалитет на звукот од вашиот систем.

Изведба:

Realtek Audio Codec со висока дефиниција обезбедува исклучителни перформанси кога станува збор за обезбедување висококвалитетна аудио репродукција на вашиот компјутер. Поддржува широк спектар на популарни аудио формати, вклучувајќи MP3, WAV, FLAC итн., обезбедувајќи дека можете да уживате во сите видови музика без никакви проблеми.

Покрај ова, обезбедува и кристално чист квалитет на звук за филмови и игри. Без разлика дали гледате филм или играте игра на вашиот компјутерски систем - Realtek HD Audio Codec гарантира дека ќе добиете извонредно искуство со одличен квалитет на звукот.

Заклучок:

Ако барате лесен за инсталирање пакет драјвери кој обезбедува исклучителни перформанси кога станува збор за обезбедување висококвалитетна аудио репродукција на вашиот компјутер - тогаш не гледајте подалеку од Realtek Audio Codec со висока дефиниција (Windows Vista/Windows 7/Windows 8). Со својата поддршка за повеќе популарни формати на датотеки и кристално чист квалитет на звук - овој софтвер сигурно значително ќе го подобри вашето целокупно мултимедијално искуство!

Преглед

Бесплатниот пакет за аудио кодек со висока дефиниција на Realtek овозможува стерео дигитален звук со резолуција до 24-битни/192 kHz, како и 5,1-канален Dolby Digital аудио. Иако во суштина тоа е пакет на драјвери, се инсталира како програма за Windows и може да бара рестартирање. Realtek HD Audio Codec е достапен во посебни преземања за 32-битни или 64-битни Windows Vista, 7 и 8 системи со контролери Realtek.

Добрите

Дигитален звук со квалитет на аудиофил: без разлика на изворот, ќе добиете дигитален звук со супер висок квалитет. Пренесувавме аудио до 320 kbs од Spotify и други извори. Дури и MP3-те звучеа подобро.

Dolby HT4: Поставките за Dolby Home Theater 4 вклучуваат режими за филм, музика и игра со најмногу шест меморирани поставки или можете да го исклучите Dolby во дијалогот Својства.

Повеќе опции за излез: Можеме да ги избереме и конфигурираме опциите за дигитален излез на Realtek за сите наши дигитални врски и излезни приклучоци, вклучувајќи оптички, USB и внатрешни ATAPI.

Конс

Само Realtek HD контролери: Не сите матични плочи користат Realtek аудио чипови и не сите Realtek контролери се HD-компатибилни. За среќа, кодеците нема да се инсталираат на погрешен систем.

Гледајте ја инсталацијата: има и други програми додадени автоматски за време на стандардната инсталација. Изборот на опцијата за прилагодена инсталација, дозволете ни да одбиеме „додатоци“ што не ги сакавме.

Системска компатибилност: Додека Realtek HD Audio Codec работи со контролорите на Realtek, некои имплементации на матичната плоча може да не се целосно компатибилни и наместо тоа да бараат комерцијални аудио драјвери.

Крајна линија

Ако вашиот компјутер има аудио контролер Realtek HD, Realtek Audio Codec со висока дефиниција ќе ви помогне да го извлечете максимумот од него. Шансите се дека вашиот контролер Realtek веќе го има овој кодек, благодарение на Windows Update. Ако го нема, земете го!

Целосни спецификации
Издавач Realtek Semiconductor
Страница на издавачи https://www.realtek.com/en/
Датум на издавање 2015-06-26
Датум на додавање 2015-06-29
Категорија Возачи
Под категорија Аудио драјвери
Верзија R2.79
Барања за ОС Windows, Windows Vista 32-bit, Windows 7 32-bit, Windows 8 32-bit
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 137
Вкупно преземања 6930041

Comments: