aSc TimeTables

aSc TimeTables 2016.4.3

Опис

aSc TimeTables: Крајното решение за креирање возни редови

Дали сте уморни од трошење часови креирајќи распоред за вашето училиште? Дали сакате решение кое може да ви помогне брзо и лесно да креирате распореди? Не гледајте подалеку од aSc TimeTables, врвниот софтвер за креирање возни редови.

aSc TimeTables е едукативен софтвер дизајниран да им помогне на основните и средните училишта лесно да креираат распореди. Со својот уникатен автоматски генератор, брзо и лесно се внесуваат сите предмети, часови, училници, наставници и нивните договори. Апликацијата исто така овозможува креирање на сите специфични поделби на класи во групи. Можно е да се обединат повеќе паралелки во еден час или да има повеќе наставници за еден час.

Програмата ги потврдува внесените податоци и ви помага да ги отстраните стандардните грешки за внесување. Исто така, проверува дали креираниот возен ред ги исполнува сите услови. Можете да направите промени во возниот ред, а програмата ве известува во случај на незаконски промени.

Карактеристики:

1) Автоматски генератор: со функцијата за автоматски генератор на aSc TimeTables, креирањето на возни редови никогаш не било полесно. Едноставно внесете ги вашите податоци во системот и оставете го да ја направи својата магија.

2) Лесно внесување податоци: Внесувањето податоци во временските табели на aSc е брзо и лесно благодарение на неговиот кориснички интерфејс.

3) Потврда на грешка: Програмата го проверува вашиот внес на податоци за стандардни грешки за да не треба да се грижите дали ќе направите грешки.

4) Потврда на состојбата: aSc TimeTables проверува дали креираниот возен ред ги исполнува сите услови за да нема конфликти или проблеми подоцна.

5) Известувања за промени: Доколку се направат незаконски промени во возниот ред, aSc TimeTables веднаш ќе ве известат за да можат да се поправат пред да се појават какви било проблеми.

Придобивки:

1) Заштедува време: со функцијата за автоматско генерирање, креирањето на возни редови трае само неколку минути наместо часови или денови.

2) Ги намалува грешките: со проверка на внесот на податоци за стандардни грешки и однапред проверка на исполнувањето на условите, се избегнуваат потенцијални конфликти пред да се појават.

3) Ја зголемува ефикасноста: со рационализирање на процесот на креирање возни редови со интуитивен интерфејс дизајниран специјално за оваа намена.

Заклучок:

In conclusion,aSc Timetablesis an essential toolfor primary/secondary schools lookingto streamline theirtimetable creationprocesses.Withitsuniqueautomaticgeneratorfeatureanduser-friendlyinterface,it'squickandeasytoenterallsubjectsinformationandcreateatimetablethatfulfillstheconditionsoftheinstitution.Theprogramverifiesdataentryforerrorsandcheckswhetherthecreatedtimetablefulfillsallconditionsbeforenotifyingyouofanyillegalchanges.Thissoftwareisagreatinvestmentforanyeducationalinstitutionlookingtosavevaluabletimeandresourceswhileincreasingefficiencyintheirtimetablecreationprocesses.So why wait? Пробајте outaSCTimeTablestoday!

Преглед

Оваа алатка за мерење на времето има неограничени можности и за наставниците и за администраторите. Едукаторите можат да ги планираат своите распореди до најконечните детали со оваа исцрпна програма.

aSc TimeTables има атрактивен, шарен интерфејс, кој наликува на поновите верзии на Microsoft Word, но не е толку интуитивен. За среќа, програмата има одличен туторијал што сметавме дека е неопходно да го гледаме за да разбереме како да започнеме. Исто така, постои таб Помош што им обезбедува на корисниците многу ресурси за дополнителни информации. Функцијата волшебник го направи многу лесно креирањето на распоред. Корисниците можат да ги креираат и прилагодат сите потребни променливи: училиште, лекции, предмети, училници и наставници. Ни се допадна колку е разноврсна секоја категорија, дозволувајќи им на корисниците да креираат планови за различни класи, па дури и поделби во класи. На пример, ако наставниците сакаа да поделат класа на редовни и почестени групи ученици, тоа може да го сторат со aSc TimeTables. Распоредите создадени со оваа програма можат да се печатат, а форматот за кодирање во боја на aSc Timetable ги прави лесни за читање. Корисниците исто така можат да извезуваат распореди во документи на Excel или да ги претворат во HTML за користење на веб.

Пробната верзија на програмата тврди дека има некои ограничувања, но не успеавме да ги откриеме. За жал, инсталираше икони на работната површина без да праша, а по деинсталирањето остави папка зад нашиот C Drive. Сепак, ги препорачуваме aSc TimeTables на секој наставник кој бара разновидна алатка за мерење на времето.

Целосни спецификации
Издавач aSc
Страница на издавачи http://www.asctimetables.com
Датум на издавање 2015-07-10
Датум на додавање 2015-07-10
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Алатки за настава
Верзија 2016.4.3
Барања за ОС Windows 95, Windows 2000, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows XP, Windows NT
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 9
Вкупно преземања 42889

Comments: