Resource .NET 4.0

Resource .NET 4.0 3.0.5580

Windows / fish's dotNET / 2226 / Целосни спецификации
Опис

Ресурс. NET 4.0: Крајната алатка за освежување на вградените ресурси во. NET склопови

Ако сте програмер што работи со. NET склопови, знаете колку е важно ефикасно да управувате со вашите вградени ресурси. Без разлика дали се занимавате со икони, битмапи, курсори, жици или списоци со слики, имајќи ги вистинските алатки на располагање може да се направи сета разлика.

Тоа е местото каде што ресурси. Доаѓа NET 4.0. Оваа моќна алатка е дизајнирана да ви помогне лесно да ги освежувате вградените ресурси во вашиот. NET склопови, за да можете да работите поефикасно и да добивате подобри резултати.

Со поддршка за Microsoft ResX Schema v2.0 (*.resX), Embedded Resource v4.0 (*.resources) (v4), Увези/Извези/Преглед/Уреди вградени ресурси Икона/Bitmap/Cursor/String/ImageListStreamer и PinnedBufferMemoryStream ( v4), и Visual Studio 2005/2008/2010/2012, ресурси. NET 4.0 е разноврсна алатка која може да се справи со сите ваши потреби за управување со ресурси.

И најдобро од се? Тоа е самостојна алатка која не бара инсталација! Тоа значи дека можете да го користите на која било машина без да се грижите за проблемите со компатибилноста или системските барања.

Значи, ако барате лесна за употреба алатка која ќе ви помогне да го насочите работниот тек за управување со ресурси и да ја подобрите вашата продуктивност како развивач, не гледајте подалеку од Resource. НЕТ 4.0!

Клучни карактеристики:

- Освежете ги вградените ресурси. Склоповите на NET брзо и лесно

- Поддржува Microsoft ResX Schema v2.0 (*.resX) и Embedded Resource v4.0 (*.resources) (v4)

- Увезете/извезете/прегледувајте/уредете ги вградените ресурси вклучувајќи икона/битмапа/курсор/низа/ImageListStreamer и PinnedBufferMemoryStream (v4)

- Компатибилен со Visual Studio 2005/2008/2010/2012

- Самостојна алатка која не бара инсталација

Придобивки:

1) Рационализирајте го вашиот работен тек: со ресурси. NET 4.0 на дофат на раката, управувањето со вградените ресурси никогаш не било полесно! Ќе можете брзо и ефикасно да ги освежувате без да губите време на рачни процеси или комплицирани работни текови.

2) Подобрете ја вашата продуктивност: со автоматизирање на задачите за управување со ресурси со Resource.NET 4.0, ќе можете да се фокусирате на она што навистина е важно - развивање висококвалитетни софтверски апликации кои ги задоволуваат потребите на вашите корисници!

3) Заштедете време и пари: со својот интуитивен интерфејс и моќни функции, Resource.NET им помага на програмерите да заштедат време со поедноставување на сложените задачи како освежување на вградените ресурси. Исто така, заштедува пари со намалување на трошоците за развој поврзани со рачните процеси.

Како работи:

Користењето на Resource.NET не може да биде поедноставно! Еве како тоа функционира:

1) Преземи и инсталирај: Бидејќи ова е самостојна алатка, не треба ништо да инсталирате. Само преземете ја извршната датотека од нашата веб-локација и стартувајте ја директно од која било папка на вашиот компјутер!

2) Отворете ја датотеката за склопување: штом ќе се инсталира, отворете ја датотеката за склопување што ги содржи вградените ресурси.

3 ) Изберете ги ресурсите за уредување: изберете кој(и) специфични ресурси во склопната датотека треба да се уредуваат.Освежете ги со помош на копчето со еден клик што го обезбедува овој софтвер.

Тоа е тоа! Со само овие неколку едноставни чекори, ќе ги освежите сите потребни ресурси за неколку минути - заштедувајќи си драгоцено време додека ја подобрувате и целокупната ефикасност.

Заклучок:

Како заклучок, Resource.NET е суштинска алатка за програмерите кои сакаат да го насочат својот работен тек додека ја подобруваат нивната продуктивност.Resource.NET го прави управувањето со сложените задачи како освежување на вградените ресурси брзо, лесно и ефикасно. компатибилност низ повеќе верзии на Visual Studio, оваа самостојна алатка обезбедува се што е потребно за ефективно управување со ресурсите. Па зошто да чекате? Преземете сега од нашата веб-страница денес!

Целосни спецификации
Издавач fish's dotNET
Страница на издавачи http://fishcodelib.com/
Датум на издавање 2015-07-10
Датум на додавање 2015-07-10
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Програмски софтвер
Верзија 3.0.5580
Барања за ОС Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања Microsoft .NET Framework 4.0
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 2226

Comments: