Visual Studio Professional 2017

Visual Studio Professional 2017 2017

Опис

Visual Studio Professional 2017 е моќна и сеопфатна алатка за програмери која им обезбедува на програмерите сè што им е потребно за создавање висококвалитетни софтверски апликации. Без разлика дали сте индивидуален програмер или дел од мал тим, Visual Studio Professional 2017 нуди широк спектар на функции и услуги кои можат да ви помогнат да го насочите вашиот развојен процес и да го подобрите квалитетот на вашиот код.

Една од клучните придобивки на Visual Studio Professional 2017 е неговата способност да поддржува повеќе програмски јазици. Со поддршка за C#, VB.NET, F#, Python, JavaScript, TypeScript, HTML/CSS и повеќе, програмерите можат да го изберат јазикот кој најмногу одговара на нивните потреби и преференции. Оваа флексибилност го олеснува работењето на проекти со различни барања или соработката со други програмери кои користат различни јазици.

Друга важна карактеристика на Visual Studio Professional 2017 е неговата интегрирана развојна околина (IDE). IDE обезбедува унифициран интерфејс за сите аспекти на развој на софтвер - од кодирање до дебагирање до тестирање - што им олеснува на програмерите да управуваат со нивните проекти и да останат организирани. IDE вклучува и напредни алатки како IntelliSense (кој обезбедува предлози за кодови во реално време), CodeLens (кој прикажува информации за промените на кодот) и Live Unit Testing (кој автоматски ги извршува тестовите додека пишувате код).

Покрај овие основни карактеристики, Visual Studio Professional 2017 вклучува и голем број специјализирани алатки и услуги дизајнирани специјално за програмери. На пример:

- Azure DevOps: Збир на услуги базирани на облак кои овозможуваат работни текови на континуирана интеграција/континуирана испорака (CI/CD).

- Xamarin: Платформа за градење мобилни апликации меѓу-платформи користејќи C#.

- SQL Server Data Tools: Збир на алатки за развој на бази на податоци на SQL Server.

- Office Developer Tools: Збир на алатки за градење додатоци на Office.

Овие дополнителни алатки им олеснуваат на програмерите да ги прошират можностите на Visual Studio Professional 2017 над основните задачи за развој на софтвер.

Генерално, ако барате моќна алатка за програмери која може да ви помогне брзо и ефикасно да креирате висококвалитетни софтверски апликации, тогаш Visual Studio Professional 2017 дефинитивно вреди да се размисли. Со својата флексибилна јазична поддршка, напредни функции на IDE и специјализирани алатки/услуги дизајнирани специјално за програмери, оваа алатка има се што ви треба за да ги подигнете вашите вештини за кодирање на следното ниво.

Целосни спецификации
Издавач Microsoft
Страница на издавачи http://www.microsoft.com/
Датум на издавање 2015-07-21
Датум на додавање 2015-07-21
Категорија Алатки за програмери
Под категорија IDE софтвер
Верзија 2017
Барања за ОС Windows
Барања None
Цена $1,199.00
Преземања неделно 34
Вкупно преземања 252911

Comments: