Buddhabrot

Buddhabrot 1.1

Windows / Richard Rosenman Advertising & Design / 287 / Целосни спецификации
Опис

Buddhabrot: The Ultimate Fractal Exploration Filter for Adobe Photoshop

Ако сте графички дизајнер, движечки графичар или илустратор што сакате да создадете неверојатна генеративна уметност, Buddhabrot е совршена алатка за вас. Овој моќен филтер за истражување на фрактал за Adobe Photoshop се заснова на уникатната техника за рендерирање на сетови Mandelbrot развиена од Мелинда Грин. За разлика од другите филтри за истражување на фрактал кои цртаат пиксели врз основа на бројот на употребени повторувања, Будаброт ги бои пикселите според броењето на густината - со други зборови, колку пати примерокот го погодува истото место.

Резултатот? Живописни и хипнотизирачки фрактални слики кои сигурно ќе ја воодушеват вашата публика.

Но, што го издвојува Будаброт од другите филтри за истражување на фрактал? За почеток, содржи и традиционални техники на рендерирање на Будаброт и Небулаброт со целосна контрола врз црвените, зелените и сините множители и гама. Ова значи дека можете да креирате повеќебојни ефекти слични на маглини, слично како модерните рендери на галаксијата на НАСА.

Покрај неговите моќни алгоритми за боење, Buddhabrot има и контроли за исцртување на различни рамнини и обезбедува технологија за 4D проекција. Може да се изберат и Будаброт и Анти-Будаброт. Секој фрактал може да се зачува за идно отповикување.

Но, тоа не е сè - Buddhabrot може да се пофали и со уникатен систем за рендерирање базиран на време. Должината на времето во денови, часови, минути и секунди може да се одреди за да се одреди колку време треба да помине за пресметување на фрактал.

И ако барате уште повеќе опции за приспособување, не гледајте подалеку од повеќекратните комбинирани способности за рендерирање на фрактал и независната контрола на осветленоста/гама на каналот во боја на Buddhabrot. Со бројни опции за променлива мутација на дофат на раката, како и поддршка за фрактали со екстремно висока резолуција (над 900 мегапиксели), нема ограничување за тоа што можете да креирате со овој моќен приклучок.

Значи, без разлика дали создавате генеративна уметност за печатени или дигитални медиуми или едноставно ја истражувате убавината на математиката преку уметност, погрижете се да го имате Buddhabrot во вашата алатка. Со својата софистицирана имплементација способна да исцртува различни верзии на формите базирани на сет на Mandelbrot заедно со нивните инверзни колеги и алтернативни 4D проекции - да не ја спомнуваме неговата способност да генерира сложени форми идеални за проекти за графички дизајн - нема подобар начин да се истражат бесконечните можности од математичка убавина отколку со оваа неверојатна софтверска алатка!

Целосни спецификации
Издавач Richard Rosenman Advertising & Design
Страница на издавачи http://www.richardrosenman.com/
Датум на издавање 2015-08-09
Датум на додавање 2015-08-09
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Фотошоп приклучоци и филтри
Верзија 1.1
Барања за ОС Windows 2003, Windows 2000, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања Adobe Photoshop 64bit
Цена Free
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 287

Comments: