Barnsley Fern Fractal

Barnsley Fern Fractal 1.0

Windows / Richard Rosenman Advertising & Design / 88 / Целосни спецификации
Опис

Barnsley Fern Fractal е моќен софтвер за графички дизајн кој им овозможува на корисниците лесно да креираат неверојатни дизајни базирани на фрактал. Овој софтвер се заснова на множества на сопствена сличност, кои се математички генерирани обрасци кои можат да се репродуцираат при секое зголемување или намалување. Тоа е добар пример за повторен функционален систем (IFS), кој е спој на многубројни копии од себе, од кои секоја се трансформира со функција.

Приклучокот Barnsley Fern Fractal за Adobe Photoshop го ослободува целосниот потенцијал на овој фрактален алгоритам. Нејзината најимпресивна карактеристика е суперсемплирање што може да се конфигурира од корисникот за чист, антиализаран излез. Сите коефициенти на фракталот се целосно прилагодливи со што се обезбедува практично неограничен број на можни форми.

Овој софтвер обезбедува зачувување и вчитување на датотеки за да можете да зачувате кој било фрактал што го креирате, како и случајно генерирање на фрактали. Функцијата Shift обезбедува контроли за асиметрија додека карактеристиката на скалата ја менува големината. Дополнително, приклучокот обезбедува мултипликатори за земање примероци за работа со слики со висока резолуција.

Една од најимпресивните карактеристики на Barnsley Fern Fractal е неговата 100% способност со повеќе нишки, способна да користи неограничен број јадра за крајна брзина. Ова значи дека дури и сложените дизајни можат да се креираат брзо и ефикасно.

Barnsley Fern Fractal поддржува режими на боја со 8 бита/канал и 16 бита/канал за професионални работни текови. Ова го прави идеална алатка за графички дизајнери кои треба да креираат висококвалитетни дизајни со прецизна точност на бојата.

Иако во својата најчеста форма, папратот Барнсли претставува форма на растение или папрат, овој фрактал е многу покомплексен од тоа и може да се користи за создавање разновидна генеративна уметност за различни средства, вклучувајќи графички дизајн, графика за движење и илустрација.

Без разлика дали сакате да создадете неверојатна графика или едноставно да ја истражите убавината и сложеноста на математичките обрасци, Barnsley Fern Fractal има сè што ви треба за да започнете. Со својот интуитивен интерфејс и моќните карактеристики, овој софтвер ќе ви помогне да ја отклучите вашата креативност како никогаш досега!

Целосни спецификации
Издавач Richard Rosenman Advertising & Design
Страница на издавачи http://www.richardrosenman.com/
Датум на издавање 2015-08-12
Датум на додавање 2015-08-12
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Фотошоп приклучоци и филтри
Верзија 1.0
Барања за ОС Windows 2003, Windows 2000, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања Adobe Photoshop 64-bit
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 88

Comments: