Fractal Flames

Fractal Flames 1.0

Windows / Richard Rosenman Advertising & Design / 235 / Целосни спецификации
Опис

Fractal Flames: The Ultimate Graphic Design Software

Дали барате моќен софтвер за графички дизајн кој може да создаде неверојатни фрактални слики? Не гледајте подалеку од Fractal Flames, додаток на Adobe Photoshop кој се базира на фракталната работа создадена од Скот Дрејвс во 1992 година. .

И покрај минималистичкиот интерфејс, Fractal Flames е исклучително моќна алатка која нуди заслепувачко-брза, 100% целосно мултинишка обработка во комбинација со прекрасна поддршка за бои од 16 бита/канал. Обезбедува целосна контрола врз сите шест фрактални коефициенти што резултира со практично неограничен број на различни можни фрактални комбинации. Со 24 од најпопуларните функции на Fractal Flames развиени од Скот Дрејвс со целосно вклучување, овозможување, оневозможување и случаен избор достапни на вашите прсти.

Fractal Flames нуди различни флексибилни техники на боење, вклучувајќи употреба на еднобојни, двојни бои, спектрални бои, повеќебојни и RYGB бои. Секоја техника на боење дава сосема различни резултати врз основа на тоа кои функции се избрани или поништени. Дополнително, има мапирање на слики што ви овозможува да мапирате која било слика на вашите фрактали.

Една од уникатните карактеристики што ги нуди Fractal Flames е неговиот приказ со логична густина наместо линеарен или бинарен приказ кој врши многу интересни рутини за мапирање на бои врз основа на структурата, наспроти густината. Исто така, обезбедува три различни видови на техники за мапирање на густината на бојата, вклучувајќи линеарно, квадратен корен и логаритамски, кои даваат различни резултати и откриваат различни детали кои инаку не би биле видливи.

Fractal Flames обезбедува дополнителни манипулатори со боја, како што интензитетот и гамата играат важна улога во мапирањето на густината што ви овозможува дополнително да ги дотерувате вашите слики.

Друга уникатна карактеристика што ја нуди Fractal Flames е длабинското засенчување каде што ја користи променливата z за засенчување во оската z, давајќи навистина извонредни резултати. Дополнително, обезбедува длабочина на поле со прилагоден контролер за фокусна рамнина, така што можете да одредите која рамнина е во фокус додека другите не ви даваат целосна контрола врз секој аспект од вашето создавање.

Конечно, Fractal Flames им овозможува на корисниците да ги вчитаат и да ги зачуваат сите нивни креации за идно пронаоѓање, со што ќе биде лесно да продолжат таму каде што застанале без да треба да почнуваат од нула секој пат кога сакаат да создадат нешто ново!

Како заклучок, ако барате моќен софтвер за графички дизајн способен да создаде неверојатно убави фрактали, тогаш не гледајте подалеку од Fractals Flame! Со својот широк опсег на функции дизајнирани специјално за професионални работни процеси, овој софтвер ќе ви помогне да ги подобрите вашите дизајни од добри до одлични!

Целосни спецификации
Издавач Richard Rosenman Advertising & Design
Страница на издавачи http://www.richardrosenman.com/
Датум на издавање 2015-08-12
Датум на додавање 2015-08-12
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Фотошоп приклучоци и филтри
Верзија 1.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows 7, Windows XP
Барања Adobe Photoshop 64-bit
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 235

Comments: