Spherical Mapping Corrector

Spherical Mapping Corrector 1.5

Windows / Richard Rosenman Advertising & Design / 65 / Целосни спецификации
Опис

Коректор за сферично мапирање: Крајното решение за 3D сферично поларно искривување

Дали сте уморни да се справувате со фрустрирачкото изобличување и штипкање што се појавуваат кога проектирате правоаголна текстура на сфера? Не гледајте подалеку од Spherical Mapping Corrector, незаменлив приклучок за Adobe Photoshop што компензира за 3D сферично поларно изобличување со соодветно искривување на текстурата.

Традиционалните сферични координати за мапирање неизбежно доведуваат до изобличување или стискање на столбовите каде што текстурата мора да дојде до точка. Ова се должи на различната топологија на рамнината и сферата, што го прави невозможно да се избегне каков било вид на изобличување. Меѓутоа, со Spherical Mapping Corrector, можно е да се минимизира, па дури и да се компензира оваа поларна дисторзија со искривување на картата на текстурата користејќи метод на интерполација по ваш избор.

Spherical Mapping Corrector не обезбедува никакви контроли; едноставно го врши потребното изобличување користејќи метод на интерполација по ваш избор. Тој е наменет првенствено за правоаголни текстури, но може да работи на слика од која било димензија. Со поддршка за режими на боја од 8 бита/канал и 16 бита/канал, коректор за сферично мапирање е совршен за професионални работни процеси.

Но, немојте само да го прифатите нашиот збор за тоа - видете ги резултатите сами! Овие примери покажуваат како суровата корекција може да доведе до значителни разлики во обемот на половите:

[Внеси пример слики овде]

Сепак, со некои измени во висината и сечењето, овие несовпаѓања може да се избегнат:

[Внеси пример слики овде]

Со леснотијата за користење и моќните способности, Spherical Mapping Corrector сигурно ќе стане ваше најдобро решение за корекција на сферични поларни изобличувања во сите ваши проекти за графички дизајн. Пробајте го денес!

Целосни спецификации
Издавач Richard Rosenman Advertising & Design
Страница на издавачи http://www.richardrosenman.com/
Датум на издавање 2015-08-12
Датум на додавање 2015-08-12
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Фотошоп приклучоци и филтри
Верзија 1.5
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows 7, Windows XP
Барања Adobe Photoshop 64-bit
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 65

Comments: