Smart De-Interlacer

Smart De-Interlacer 1.4

Windows / Richard Rosenman Advertising & Design / 56 / Целосни спецификации
Опис

Smart De-Interlacer: Крајното решение за де-преплетување на испреплетени видео рамки

Дали ви е здодевно да се занимавате со испреплетени видео рамки кои го уништуваат квалитетот на вашата снимка? Дали сакате да ја подобрите визуелната привлечност на вашите видеа и слики без да се загрози нивниот квалитет? Ако одговорот е да, тогаш Smart De-Interlacer е совршено решение за вас!

Smart De-Interlacer е моќен приклучок за Adobe Photoshop кој им овозможува на корисниците лесно да ги испреплетуваат испреплетените видео рамки. Без разлика дали работите на професионален проект или едноставно уредувате лични видеа, овој софтвер може да ви помогне да постигнете неверојатни резултати.

Што е преплетување?

Пред да нурнеме во карактеристиките и придобивките на Smart De-Interlacer, ајде прво да разбереме што значи преплетување. Во едноставни термини, преплетувањето се однесува на техника која се користи во видео продукцијата каде што секоја рамка е поделена на две полиња - непарни и парни линии. Овие полиња потоа се прикажуваат наизменично на екранот со голема брзина за да се создаде илузија на движење.

Иако оваа техника беше популарна кај постарите CRT телевизори, може да предизвика проблеми кога се гледа на модерни дисплеи како што се LCD или LED диоди. Испреплетени артефакти, како што се треперење или назабени рабови, може да се видат кога се репродуцираат снимки снимени со помош на техники на преплетување.

Ова е местото каде што Smart De-Interlacer доаѓа добро. Тоа помага да се отстранат овие артефакти со реконструкција на оригинална слика од секое друго поле (линија) со претходното.

Како функционира паметното де-преплетување?

Smart De-Interlace работи со копирање или интерполирање на секое друго поле (линија) со претходното, со што се реконструира оригинална слика. Резултатот никогаш нема да биде толку добар како оригиналот бидејќи се интерполираат нови полиња, но ќе обезбеди разумно добар резултат.

Софтверот, исто така, обезбедува сопствени контроли за создавање на сопствени конволуциони кернели за интерполирање. Ова им дава на корисниците невидена контрола врз квалитетот на добиените рамки.

Карактеристики и придобивки

Еве неколку клучни карактеристики и придобивки од користењето на Smart De-Interlace:

1) Лесен за користење приклучок: софтверот беспрекорно се интегрира со Adobe Photoshop што го прави лесен за користење дури и ако не сте запознаени со сложените алатки за уредување видео.

2) Висококвалитетни резултати: додека де-преплетувањето може да не дава секогаш совршени резултати поради ограничувањата на интерполацијата, Smart De-преплетот произведува висококвалитетни резултати кои изгледаат природно и визуелно привлечни.

3) Приспособливи контроли: Со приспособливите контроли достапни во овој приклучок, корисниците имаат целосна контрола врз тоа како сакаат нивниот конечен резултат да изгледа како да им дава поголема креативна слобода од кога било досега!

4) Алатка за заштеда на време: со автоматизирање на голем дел од она што инаку би барало рачна работа од уредниците кои би морале да поминат низ секоја рамка поединечно отстранувајќи ги артефактите предизвикани од техниките меѓу чипка; оваа алатка заштедува време додека сè уште произведува содржини со одличен изглед!

5) Широк опсег на компатибилност: Компатибилен на повеќе платформи вклучувајќи ги верзии на Windows 10/8/7/Vista/XP и Mac OS X 10.x+; обезбедување максимална компатибилност на сите уреди без разлика дали работат со различни оперативни системи.

Заклучок

Како заклучок, ако барате лесна за употреба, но моќна алатка која може да помогне да се подобри визуелната привлечност на вашите видеа, притоа заштедувајќи време за време на постпродукциската работа; тогаш не гледајте подалеку од SmartDeinter-чипка! Со неговите приспособливи контроли што овозможуваат невидена креативна слобода во комбинација со неговата способност да произведува висококвалитетен резултат брзо и ефикасно - навистина нема ништо друго таму!

Целосни спецификации
Издавач Richard Rosenman Advertising & Design
Страница на издавачи http://www.richardrosenman.com/
Датум на издавање 2015-08-12
Датум на додавање 2015-08-12
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Фотошоп приклучоци и филтри
Верзија 1.4
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows 7, Windows XP
Барања Adobe Photoshop 64-bit
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 56

Comments: