Indigo DXQ Data XQuery Designer

Indigo DXQ Data XQuery Designer 4.0.5758

Windows / Indigo DQM Data Management and Reporting Systems / 108 / Целосни спецификации
Опис

Indigo DXQ Data XQuery Designer е моќна софтверска алатка наменета за програмери кои работат со XML извори на податоци. Овој софтвер им овозможува на корисниците да извршуваат XQuery и XPath изјави против извор на податоци XML, што го олеснува извлекувањето и манипулирањето со податоците од овие извори.

XQuery е барање и функционален програмски јазик кој се користи за пребарување и трансформирање на збирки на структурирани и неструктурирани податоци, обично во форма на XML податоци. Содржи суперзбир на синтакса на изразување XPath што им овозможува на програмерите да адресираат одредени делови од XML документ. Јазикот се базира на моделот на податоци XQuery и XPath (XDM), кој користи модел на структурата на дрво на информациската содржина на XML документ.

Indigo DXQ им обезбедува на програмерите средства за дизајнирање и креирање на XQuery и XPath изјави за извлекување и манипулирање со податоци од извор на податоци. Со својот интуитивен кориснички интерфејс, овој софтвер им олеснува на корисниците да креираат сложени прашања без да мораат рачно да пишуваат код.

Една од клучните карактеристики на Indigo DXQ е неговата способност брзо да ракува со големи количини на податоци. Овој софтвер е оптимизиран за перформанси, овозможувајќи им на корисниците да работат дури и со најголемите збирки на податоци без да доживеат никакво задоцнување или забавување.

Друга важна карактеристика на Indigo DXQ е неговата поддршка за повеќе излезни формати. Корисниците можат да избираат од неколку различни излезни формати, вклучувајќи HTML, CSV, JSON, TXT, SQL Insert извештаи или дури и сопствени формати користејќи шаблони.

Indigo DXQ вклучува и напредни алатки за дебагирање кои им овозможуваат на програмерите брзо и лесно да ги решаваат проблемите со нивните прашања. Овие алатки вклучуваат чекор-по-чекор следење на извршувањето, како и детални пораки за грешка кои помагаат да се идентификуваат проблемите во вашиот код.

Покрај тоа, Indigo DXQ поддржува интеграција со други развојни алатки како што се Visual Studio Code или Eclipse IDE преку приклучоци кои им олеснуваат од кога било досега за програмерите кои работат на сложени проекти кои вклучуваат повеќе технологии како Java EE или. NET Frameworks итн.,

Целокупниот Indigo DXQ Data XQuery Designer нуди моќна функционалност во комбинација со леснотијата на користење, што го прави суштинска алатка во комплетот алатки на секој програмер кој работи интензивно со апликации или бази на податоци базирани на XML кои содржат големи количини структурирани/неструктурирани информативни содржини како што се финансиски извештаи, научни истражувања хартии итн.,

Целосни спецификации
Издавач Indigo DQM Data Management and Reporting Systems
Страница на издавачи http://www.indigodqm.com/
Датум на издавање 2015-10-08
Датум на додавање 2015-10-08
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за XML
Верзија 4.0.5758
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 108

Comments: