TinyUmbrella

TinyUmbrella 8.2.0.60

Windows / The Firmware Umbrella / 670461 / Целосни спецификации
Опис

TinyUmbrella е моќна софтверска алатка која ви овозможува да направите резервна копија на SHSH (Signature Hash) на вашиот jailbroken iDevice за локално враќање. Овој софтвер на iTunes и iPod е дизајниран да ви помогне да ги зачувате потписите на фирмверот на вашиот уред, што може да се користи за враќање на вашиот уред на претходната верзија на iOS.

Со TinyUmbrella, можете лесно да направите резервна копија и да ги обновите SHSH blobs за вашиот iPhone, iPad или iPod touch. Ова значи дека ако нешто тргне наопаку за време на ажурирање на iOS или процес на jailbreak, можете да ги користите овие зачувани потписи за да го намалите вашиот уред назад на претходна верзија на iOS.

Една од клучните придобивки од користењето на TinyUmbrella е тоа што ви овозможува да го заобиколите системот за потпишување на Apple. Нормално, кога Apple објавува нова верзија на iOS, тие престануваат да ги потпишуваат претходните верзии во рок од неколку дена. Ова значи дека ако ги немате SHSH blobs зачувани за постара верзија на iOS, нема начин да го деградирате вашиот уред.

Сепак, со TinyUmbrella, можете да ги зачувате овие потписи пред Apple да престане да ги потпишува. Ова ви дава поголема флексибилност и контрола над ажурирањата и обновувањата на фирмверот на вашиот iDevice.

Друга одлична карактеристика на TinyUmbrella е неговата способност да ги исфрли уредите од режимот за обновување. Ако вашиот iPhone или iPad се заглави во режимот за обновување по неуспешно ажурирање или обид за џеилбрејк, оваа софтверска алатка може да помогне да се врати и да работи повторно.

Генерално, TinyUmbrella е алатка која мора да ја има секој што сака поголема контрола врз ажурирањата и обновувањата на фирмверот на нивниот iDevice. Без разлика дали сте искусен џеилбрејкер или само барате дополнителна мирност при ажурирањето на вашиот iPhone или iPad, овој софтвер ве покрива.

Клучни карактеристики:

- Направете резервна копија и обновување на SHSH blobs

- Заобиколете го системот за потпишување на Apple

- Намалете ги уредите назад на претходните верзии на iOS

- Исфрлете ги уредите од режимот за обновување

Компатибилност:

TinyUmbrella ги поддржува сите iPhone уреди (вклучувајќи iPhone 12), iPad (вклучувајќи iPad Pro), iPod touch (вклучувајќи iPod touch 7-та генерација), како и сите верзии на iOS од 3.x до 14.x.

Инсталација:

Инсталирањето на TinyUmbrella на оперативните системи Windows PC/Mac OS X/Linux е лесно - едноставно преземете го соодветниот инсталатер од нашата веб-локација и следете ги упатствата на екранот.

Заклучок:

Како заклучок, TinyUmbrella им нуди на корисниците целосна контрола над ажурирањата на фирмверот на нивните iDevice со тоа што ќе им дозволи да направат резервна копија на нивните SHSH blobs пред да ги надградат оперативните системи на нивните уреди. ' Ажурира/обновува фирмверот.Tinyumbrellla исто така им помага на корисниците да ги исфрлат своите уреди од режимот за обновување во случај да се заглават таму по неуспешните обиди за надградба/џеилбрејк. IOS14.x,Tinyumbrellla останува една суштинска алатка која секој корисник треба да ја инсталира на неговиот/нејзиниот компјутерски систем. Неговата леснотија на користење го прави достапен дури и за почетниците корисници кои не се технолошки упатени. Па зошто да не ја пробате денес?

Преглед

TinyUmbrella прави резервна копија на вашиот фирмвер за iOS SHSH blobs и може да ги врати за да го деградира вашиот уред на постар работен фирмвер, што се покажува како потенцијален спас секогаш кога операцијата за џеилбрејк на iOS не успее. Оваа програма комбинира две претходни алатки наречени Umbrella и TinyTSS.

Добрите

Ви носи мир на умот: TinyUmbrella ефикасно ги елиминира ризиците поврзани со џеилбрејк на уред со iOS со зачувување на фирмверот и испраќање на оддалечен сервер од каде што секогаш може да се обнови.

Достапно: Дури и ако не сте познавачи на технологијата, треба да можете да ја користите оваа апликација без никакви проблеми. Чистиот и директен интерфејс прави сè лесно.

iTunes може да се користи за обновување: ако поради некоја причина далечинскиот сервер не работи, деградирањето на iOS може да се олесни преку iTunes.

Конс

SHSH blobs не може секогаш да се преземат: Apple нема да дозволи SHSH blobs да се преземаат на неодредено време, распределувајќи само ограничен временски прозорец за потпишување на одредено ажурирање. Во ова сценарио, оваа програма може да прикаже порака „Премногу доцниш“, што значи дека треба да го направиш џеилбрејкот на уредот без никаква заштитна мрежа.

Крајна линија

Како единствена алатка, TinyUmbrella добро ја врши својата работа, враќајќи го вашиот iOS уред на претходната работна верзија на фирмверот без никакви проблеми. Добро е направен и успева да го постигне она што го предлага без грешки, дефекти или други проблеми. Сепак, имајте на ум дека како што се појавуваат новите уреди и верзии на iOS, важно е да внимавате на соодветните новообјавени верзии на овој софтвер.

Целосни спецификации
Издавач The Firmware Umbrella
Страница на издавачи http://thefirmwareumbrella.blogspot.com/
Датум на издавање 2016-01-07
Датум на додавање 2016-01-07
Категорија Софтвер за iTunes и iPod
Под категорија iPod Backup
Верзија 8.2.0.60
Барања за ОС Windows, Windows XP, Windows Vista, Windows 7
Барања Any Apple iDevices.
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 670461

Comments: