GPS Simulator

GPS Simulator 1.0

Опис

GPS Simulator е моќна софтверска алатка која им овозможува на програмерите да генерираат виртуелни GPS податоци за развој и симулација на GPS апликации. Со овој софтвер, можете да заштедите време на тестирање и развој, бидејќи ја елиминира потребата од физички GPS уреди и ограничувања за локација. Ова значи дека можете да работите од каде било во светот без никакви ограничувања.

Една од клучните карактеристики на GPS Simulator е неговата лесна способност за рутирање. Можете лесно да ја изберете саканата рута и лесно да ја симулирате. Дополнително, достапни се седум мапи што може да се изберат, вклучувајќи OpenStreetMap, OpenStreetMap - Cycle, OpenStreetMap - Sea, Bing, Bing - Satellite, Google, Google - Terrain.

Софтверот поддржува и контрола на брзината што ви овозможува да ја поставите саканата брзина до 99999 км/час за време на симулацијата. Оваа функција е особено корисна кога се тестираат апликации кои бараат различни брзини или кога се симулираат различни сценарија.

Друга одлична карактеристика на GPS Simulator е неговата поддршка за 10 NMEA протоколски пораки, вклучувајќи GGA (податоци за поправка на системот за глобално позиционирање), GNS (поправени податоци за GNSS), GLL (географска ширина/должина), RMC (препорачани минимални специфични податоци за GNSS), VTG ( Курс преку земја и брзина на земја), HDT (Насочување на вистински север), ZDA (Време и датум - UTC/локално време и поместување на локална зона), GSA (GNSS DOP и активни сателити), GSV (сателити GNSS во поглед), DTM( Референца на податоци).

Софтверот поддржува COMport, UDP или log file (текст): NMEA 0183 (IEC 61162-1). Можете да изберете која било од овие опции во зависност од вашите барања.

Имате целосна контрола врз опцијата NMEA Sentence, како и излезниот интервал на симулацијата. Излезниот интервал се движи од 1 до 10 секунди што ви дава флексибилност во однос на тоа колку често податоците се генерираат за време на симулацијата.

Рутирањето е олеснето со функцијата „Повтори“ на GPS Simulator која ви овозможува да повторувате маршрута повеќе пати без да морате повторно рачно да ја внесувате секоја патна точка.

Накратко, ако барате сигурна алатка која ќе ви помогне да го рационализирате вашиот развојен процес со елиминирање на ограничувањата за локација и барањата за физички уред, истовремено обезбедувајќи точни способности за генерирање виртуелни податоци, тогаш не гледајте подалеку од GPS Simulator!

Целосни спецификации
Издавач NMEAsoft
Страница на издавачи http://www.nmeasoft.com
Датум на издавање 2016-02-11
Датум на додавање 2016-02-11
Категорија Патува
Под категорија GPS софтвер
Верзија 1.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows NT, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања .NET Framework 3.5
Цена Free to try
Преземања неделно 3
Вкупно преземања 1098

Comments: