DTL OTMaster Light

DTL OTMaster Light 3.7.0

Windows / Dutch Type Library / 549 / Целосни спецификации
Опис

DTL OTMaster Light е моќен софтвер за графички дизајн кој им овозможува на корисниците да прегледуваат, уредуваат и менуваат табели и контури на фонтови со структура на датотеки snft. Оваа апликација е дизајнирана за професионалци кои работат со фонтови OpenType со вкус на CFF и TTF, фонтови TrueType и фонтови TrueType Collection.

Со DTL OTMaster Light, уредувањето на табелите станува возможно од графички кориснички интерфејс. Софтверот е опремен со вградени алатки како што е уредникот на глифи за проверка и уредување на контурите или дури и цртање хиероглифи од нула. Оваа функција го олеснува креирањето на сопствени дизајни кои се уникатни за вашиот бренд.

Една од најимпресивните карактеристики на DTL OTMaster Light е нејзиниот прегледувач на табелите „керн“. Оваа алатка им овозможува на корисниците брзо да докажуваат и да го усовршат кернингот. Kerning се однесува на просторот помеѓу буквите во дизајнот на фонтот. Правилното мерење може да направи разлика во создавањето визуелно привлечна типографија.

Друга корисна алатка вклучена во DTL OTMaster Light е прегледувачот „GSUB“/„GPOS“. Оваа функција им овозможува на корисниците визуелно да ги тестираат (а во случај на „GPOS“, исто така, да ги приспособат) овие табели со распоред на OpenType лесно.

DTL OTMaster Light има интуитивен интерфејс што им олеснува на почетниците да започнат, додека сеуште обезбедува напредни функции за искусни дизајнери. Распоредот на софтверот лесен за корисникот гарантира дека можете да се фокусирате на вашиот креативен процес без да се заглавите со технички детали.

Без разлика дали дизајнирате логоа или креирате прилагодена типографија за вашата веб-локација или материјали за печатење, DTL OTMaster Light ги обезбедува сите алатки што ви се потребни за да креирате прекрасни дизајни брзо и ефикасно.

Како заклучок, ако барате многу софистицирана апликација која ќе ви помогне да ги подигнете вашите вештини за графички дизајн до нови височини, не гледајте подалеку од DTL OTMaster Light! Со своите моќни карактеристики и интуитивен интерфејс, овој софтвер сигурно ќе стане суштински дел од комплетот алатки на секој дизајнер!

Целосни спецификации
Издавач Dutch Type Library
Страница на издавачи http://www.dutchtypelibrary.nl
Датум на издавање 2016-02-15
Датум на додавање 2016-02-15
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Алатки за фонт
Верзија 3.7.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 549

Comments: