Miranda IM

Miranda IM 0.10.47

Windows / Miranda IM / 1054024 / Целосни спецификации
Опис

Миранда ИМ: Врвен инстант-месинџер за сите ваши комуникациски потреби

Во денешниот свет со брзо темпо, комуникацијата е клучна. Без разлика дали разговарате со пријателите и семејството или соработувате со колегите, неопходно е да имате сигурен инстант-месинџер. Тука доаѓа Miranda IM - помалиот, побрз, полесен инстант-месинџер кој поддржува повеќе протоколи.

Дизајниран од почеток за да биде ефикасен во однос на ресурсите, истовремено обезбедувајќи богат сет на функции, Miranda IM е врвната алатка за комуникација за секој кој сака да остане поврзан. Со поддршка за протоколите AIM, Jabber, ICQ, IRC, MSN, Yahoo и Gadu-Gadu (и повеќе), можете лесно да се поврзете со секого на која било платформа.

Но, што ја издвојува Miranda IM од другите инстант-месинџери? Ајде внимателно да ги разгледаме неговите карактеристики:

Мали и брзи

Miranda IM е дизајнирана да биде лесна и брза. За разлика од другите надуени инстант-месинџери кои ги заситуваат системските ресурси и го забавуваат вашиот компјутер, Miranda IM работи непречено дури и на постарите машини.

Прилагодлив интерфејс

Со стотици приклучоци достапни за преземање од официјалната веб-локација (и многу други создадени од трети лица програмери), можете да го приспособите секој аспект на Miranda IM за да одговара на вашите потреби. Од промена на шема на бои до додавање нови емотикони или звуци - има бескрајни можности кога станува збор за прилагодување.

Поддршка со повеќе протоколи

Една од најголемите предности на користењето на Miranda IM е нејзината поддршка за повеќе протоколи. Ова значи дека можете да користите една апликација за да се поврзете со сите ваши контакти на различни платформи - нема потреба да се префрлате помеѓу различни апликации или услуги.

Безбедно испраќање пораки

Безбедноста е секогаш грижа кога станува збор за онлајн комуникацијата. Затоа Miranda IM нуди шифрирање од крај до крај за сите пораки испратени преку нејзината платформа. Можете да бидете сигурни дека вашите разговори се приватни и безбедни.

Офлајн пораки

Понекогаш треба да испратите порака дури и кога вашиот контакт не е онлајн. Со поддршката за офлајн пораки во Miranda IM, можете да испраќате пораки дури и ако вашиот контакт моментално не е достапен - тие ќе ги добијат веднаш штом повторно ќе се логираат.

Поддршка за пренос на датотеки

Дали треба брзо и лесно да испраќате датотеки? Нема проблем! Со поддршката за пренос на датотеки вградена во Miranda IM, можете лесно да споделувате датотеки без да мора да се префрлате помеѓу различни апликации или услуги.

Лесен процес на поставување

Започнувањето со Miranda IM не може да биде полесно! Едноставно преземете го инсталаторот од нашата веб-локација (или изберете една од нашите преносливи верзии ако сакате) и следете го едноставниот процес на поставување - за неколку минути ќе почнете да работите!

Заклучок:

Севкупно, MirandaI е одличен избор за секој што бара инстант-порака што е мала, наједноставна, лесна за употреба и приспособлива. Преземете ја MirandaIMtoday и почнете да комуницирате како просто!

Преглед

На Miranda IM му недостасува мазен дизајн на повеќето IM програми, но го надополнува тоа со поддршка на повеќето IM програми во еден целосно приспособлив пакет. Лесно е да ги додадете вашите различни IM сметки - вклучувајќи AIM, Yahoo, ICQ и MSN - и ќе ги имате истите икони и пораки за статус за секоја програма. Можете дури и да управувате со личните информации за сите ваши сметки од една централна контролна табла.

Обичниот, сив прозорец за инстант пораки на Miranda IM ги нуди само основите за пишување и гледање пораки; нема да ги најдете опциите за форматирање текст, емотикони или врски што ги нуди програма како Yahoo Messenger. Ќе најдете бројни опции за приспособување на начинот на кој се однесуваат прозорците за разговор или IM, вклучително и практична опција пораките од одредена личност секогаш да се појавуваат на истата локација на вашиот екран. Можете исто така да доделите топли копчиња за неколку дејства како отворање на програмата или читање порака.

Miranda IM се нуди како бесплатен софтвер. Ќе се откажете од некои од уникатните карактеристики на вашите IM програми, но Miranda IM ви овозможува практично да следите и управувате со многу од вашите програми за разговор и пораки на едно место.

Целосни спецификации
Издавач Miranda IM
Страница на издавачи http://www.miranda-im.org
Датум на издавање 2016-03-01
Датум на додавање 2016-03-01
Категорија Комуникации
Под категорија Разговор
Верзија 0.10.47
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows NT, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1054024

Comments: