Greenfish Icon Editor Pro

Greenfish Icon Editor Pro 3.4

Опис

Greenfish Icon Editor Pro: Крајната алатка за создавање прекрасни икони и курсори

Дали барате професионална алатка за создавање икони, курсори и други мали пикселграфски слики? Не гледајте подалеку од Greenfish Icon Editor Pro. Овој моќен софтвер е дизајниран да ви помогне лесно да креирате неверојатни графики.

Со широк спектар на функции и способности, Greenfish Icon Editor Pro е совршен избор за секој што сака да дизајнира висококвалитетни икони и курсори. Без разлика дали сте професионален дизајнер или штотуку почнувате, овој софтвер има сè што ви треба за да создадете прекрасни графики што ќе ги импресионираат вашите клиенти и колеги.

Една од клучните карактеристики на Greenfish Icon Editor Pro е неговата способност да ракува со датотеки ICO/CUR/PNG/XPM/BMP/JPEG/PCX/SVG/TIFF. Ова значи дека без разлика со каков тип на датотека со слики работите, овој софтвер може лесно да се справи со неа. Можете да внесете постоечки слики во програмата или да започнете од нула користејќи ги вградените алатки за цртање.

Друга одлична карактеристика на Greenfish Icon Editor Pro е неговата способност да создава икони компатибилни со Vista, компресирани PNG. Ова значи дека вашите икони ќе изгледаат одлично на кој било оперативен систем Виндоус, вклучително и Виндоус Виста и подоцнежните верзии. Исто така, можете да ги користите многуте филтри на софтверот - вклучително и спуштајте сенка, сјај и откос - за да додадете длабочина и димензионалност на вашите дизајни.

Едно нешто што го издвојува Greenfish Icon Editor Pro од другите уредници на икони е неговата поддршка за слоеви со напредно ракување со селекција. Ова ви овозможува да работите на повеќе слоеви одеднаш додека одржувате целосна контрола врз секој поединечен слој. Можете лесно да ги преместувате слоевите или да ги прилагодите нивните нивоа на непроѕирност по потреба.

Покрај овие моќни карактеристики, Greenfish Icon Editor Pro вклучува и голем број други корисни алатки како што се избирач на бои, уредувач на градиент и алатка за текст што им олеснува на корисниците кои не се запознаени со софтверите за графички дизајн, но сепак сакаат висококвалитетни резултати. во нивните проекти.

Севкупно, Greenfish Icon Editor pro нуди импресивна низа функции што го прават еден од најдобрите уредници на икони достапни денес. Без разлика дали создавате икони за лична употреба или дизајнирате графика за клиенти, овој софтвер има се што ви треба. Па зошто да чекаме? Преземете професионален уредник на икони GreenFish денес!

Преглед

Оваа бесплатна програма ви овозможува да креирате сопствени сопствени икони. Ќе биде потребно малку време да ги совладате неговите алатки, но вреди да се трудите.

Корисничкиот интерфејс на Greenfish Icon Editor Pro изгледаше како соголена верзија на Photoshop, комплетирана со алатки и палети на бои. Лентата со мени на горниот дел од прозорецот овозможува лесен пристап до неговите карактеристики. Веднаш нѐ прашаа која акција сакаме да ја извршиме: Создавање нова графика, Создавање нова библиотека, Отворање постоечки документ или Сериско конвертирање на датотеки со слики. Избравме прво да создадеме нова графика, која отвори нов прозорец кој содржи мрежа. Користејќи ги алатките Rectangle и Ellipse, можевме брзо да нацртаме форма. Палетата Color Picker ни овозможува лесно да избереме боја од мапата HSB, како и избор на примероци. Но, можете исто така да креирате своја формула за боја или да внесете HTML вредност. Нашето прво ремек дело со икони остави многу да се посакува, но се најдовме дека стануваме се подобри и подобри додека вежбаме со алатките. Можевме да ја зачуваме новосоздадената икона како JPEG, GIF и BMP-датотека, меѓу другото. Функцијата за сериска конверзија на програмата беше исклучително интуитивна. Едноставно кликнавме на копчето Додај за да ги прелистаме датотеките што сакавме да ги конвертираме и го избравме типот на датотека и локацијата за зачувување. Нашите датотеки веднаш беа претворени во JPEG.

Програмата содржи добро обмислена датотека за помош на Интернет доколку ви треба малку дополнително водство. Програмата е подготвена за употреба откако ќе се извлече, така што не остава ништо зад себе. Силно го препорачуваме Greenfish Icon Editor Pro за сите корисници кои сакаат да создадат свои сопствени икони.

Целосни спецификации
Издавач Greenfish
Страница на издавачи http://greenfish.extra.hu/
Датум на издавање 2016-03-28
Датум на додавање 2016-03-27
Категорија Дигитален софтвер за фотографии
Под категорија Менаџмент на медиуми
Верзија 3.4
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows NT, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања Microsoft .NET Framework 3.5
Цена Free
Преземања неделно 16
Вкупно преземања 67129

Comments: