Opensubtitles Search

Opensubtitles Search 1.0

Опис

Ако сте љубител на филмови, знаете колку се важни преводите. Тие можат да го направат или да го нарушат вашето искуство со гледање филм. Но, наоѓањето на вистинските преводи може да биде застрашувачка задача, особено ако не сте запознаени со јазикот што се зборува во филмот. Таму доаѓа пребарувањето на Opensubtitles.

Пребарувањето Opensubtitles е мал пренослив клиент за пребарување за www.opensubtitles.org. Тоа е интернет софтвер кој ви овозможува да пребарувате и преземате преводи директно преку хаш на филмови, пребарување на целосен текст или Imdb id. Програмата е лесна за употреба и не бара никаква инсталација.

Една од најдобрите работи за Opensubtitles Search е тоа што ви овозможува да го следите бројот/ограничувањето на преземањата на самиот интерфејс. Ова значи дека не треба да се грижите дали ќе го надминете лимитот и ќе бидете блокирани да преземате повеќе преводи.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е тоа што ви овозможува да го приспособите изгледот/структурата на резултатите од пребарувањето со менување на вклучената датотека result.xsl (ако знаете основна CSS/XSL). Ова значи дека ако имате специфични преференции кога станува збор за тоа како изгледаат резултатите од пребарувањето, Opensubtitles Search ви дава целосна контрола над тоа.

Програмата, исто така, им овозможува на корисниците да ги постават своите информации за најавување и јазичните параметри со уредување на датотеката config.ini во папката на апликацијата. Иако користењето на овој софтвер без најавување е можно, тоа ќе значи дека вашето ограничување за преземање ќе се пресметува врз основа на вашата IP адреса (која може да ја користат другите претходно).

Генерално, Opensubtitles Search е одлична алатка за секој кој сака да гледа филмови со преводи, но мрази да ги бара на интернет. Со својот кориснички интерфејс и приспособливи карактеристики, овој софтвер го олеснува наоѓањето и преземањето преводи!

Целосни спецификации
Издавач Falcosoft
Страница на издавачи http://falcosoft.hu
Датум на издавање 2016-04-22
Датум на додавање 2016-04-22
Категорија Интернет софтвер
Под категорија Алатки за пребарување
Верзија 1.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows NT, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 110

Comments: