Audacity

Audacity 2.4.2

Windows / Audacity Developer Team / 7314355 / Целосни спецификации
Опис

Audacity: Врвен софтвер за уредување и снимање аудио

Дали барате моќен аудио уредник и рекордер кој може да ви помогне да креирате снимки со професионален квалитет? Не гледајте подалеку од Audacity - софтвер со отворен код, меѓуплатформски софтвер кој стана главен избор за музичари, подкастери и аудио ентузијасти ширум светот.

Со Audacity, можете лесно да снимате и репродуцирате звуци. Без разлика дали снимате настапи во живо или снимате своја музика дома, Audacity ви ги дава сите алатки што ви се потребни за да добиете одлични резултати. Можете лесно да увезувате и извезувате WAV, AIFF, MP3 и OGG датотеки - што ја олеснува работата со широк опсег на аудио формати.

Но, тоа е само почеток. Со моќните функции за уредување на Audacity, можете да сечете, копирате, залепите - дури и неограничени времиња! Ова го олеснува дотерувањето на вашите снимки додека не звучат како што треба. Можете да мешате песни заедно или да примените ефекти на вашите снимки - давајќи им професионален полирање што ќе ги направи да се издвојат од толпата.

Една од најимпресивните карактеристики на Audacity е вградениот уредувач на пликови со амплитуда. Ова ви овозможува да ги прилагодите нивоата на јачина на звук со текот на времето - совршено за создавање бледнее или други динамични ефекти на вашите снимки. И ако ви треба уште поголема контрола врз вашите аудио датотеки, Audacity вклучува и приспособлив режим на спектрограм и прозорец за анализа на фреквенција за напредни апликации за аудио анализа.

Но, она што навистина го издвојува Audacity е неговата флексибилност. Бидејќи е софтверски пакет со отворен код достапен на повеќе платформи (Windows/Mac/Linux), има безброј приклучоци достапни на интернет кои им овозможуваат на корисниците да ја прошират неговата функционалност надвор од она што доаѓа надвор од кутијата.

Без разлика дали сте искусен музичар или штотуку почнувате да се занимавате со подкастинг или работа со гласовни зборови - ако висококвалитетниот звук е важен за вашиот проект, тогаш не гледајте подалеку од Audacity!

Целосни спецификации
Издавач Audacity Developer Team
Страница на издавачи http://web.audacityteam.org/
Датум на издавање 2020-07-03
Датум на додавање 2020-07-03
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Аудио софтвер за производство и снимање
Верзија 2.4.2
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 405
Вкупно преземања 7314355

Comments: