Active Directory Tool

Active Directory Tool 1.3

Windows / Rashawn Sanchez / 74 / Целосни спецификации
Опис

Active Directory Tool е моќен мрежен софтвер кој го поедноставува управувањето со корисниците на Active Directory и компјутерите. Оваа алатка е дизајнирана да им помогне на администраторите да работат со овие објекти и повеќе во дрвото на Active Directory, што го олеснува управувањето со вашата мрежна инфраструктура.

Со повеќе опции за пребарување за барање објекти на Active Directory, можете брзо да ги најдете информациите што ви се потребни. Прелистувачот на датотечниот систем ви овозможува да прелистувате низ датотеки и папки на вашата мрежа, додека Прегледувачот на дозволи на директориумот ви овозможува да ги прегледувате и менувате дозволите за директориуми.

Една од истакнатите карактеристики на овој софтвер е неговата функционалност TreeView. Оваа функција ви овозможува да ги видите сите атрибути на кориснички објект, дури и приспособени атрибути. Можете исто така да ги прегледате сите атрибути на компјутерски објекти користејќи ја оваа функција.

WMI Query Browser е уште една корисна алатка вклучена во овој софтвер. Со него, можете да ги прегледате сите информации за компјутерскиот хардвер/софтвер на вашата мрежа. Ова го олеснува следењето на кои уреди се поврзани и каков софтвер работат.

Покрај овие функции, Active Directory Tool вклучува и неколку други алатки кои го олеснуваат управувањето со вашата мрежа од кога било досега. На пример, можноста за отворање датотеки преку прелистувачот на директориумот значи дека не треба да се движите низ повеќе папки само за да пристапите до датотека.

Можете исто така да копирате и залепите патеки на датотеки од надворешни извори во оваа алатка за брз пристап. И ако треба да извезувате податоци од DataGridViews, овој софтвер ви го олеснува извозот директно во текстуални датотеки или надворешни извори.

Генерално, Active Directory Tool е суштински мрежен софтвер за секој администратор на кој му треба ефикасен начин за управување со својата мрежна инфраструктура. Со својот интуитивен интерфејс и моќни карактеристики, сигурно ќе стане алатка во вашиот арсенал на мрежни решенија!

Целосни спецификации
Издавач Rashawn Sanchez
Страница на издавачи http://adtool.tech/
Датум на издавање 2016-05-23
Датум на додавање 2016-05-23
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Софтвер за управување со мрежата
Верзија 1.3
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7
Барања .NET Framework 4.5
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 74

Comments: