Virtual Serial Port ActiveX

Virtual Serial Port ActiveX 8.0

Windows / Eltima Software / 8884 / Целосни спецификации
Опис

Виртуелна сериска порта ActiveX: Моќна алатка за професионални програмери

Eltima виртуелна сериска порта ActiveX Control е моќна алатка за професионални програмери која им овозможува на вашата апликација да креира прилагодена дополнителна виртуелна сериска порта во системот и целосно да ја контролира. Со овој софтвер, можете да ги видите информациите за параметрите на виртуелната сериска порта, поставена од други апликации. Од вашата апликација, можете да ги гледате и контролирате податоците испратени до виртуелната сериска порта од други апликации и да одговорите на нив со испраќање на вашите сопствени сериски податоци до виртуелната COM порта, која ќе ја примаат сите апликации на Windows како од вистинската порта.

Овој софтвер е дизајниран специјално за програмери на кои им е потребна целосна контрола над виртуелните сериски порти на нивниот систем. Обезбедува флексибилен сет на контролни функции кои ви дозволуваат да го прилагодите однесувањето на вашите виртуелни порти според вашите специфични потреби. Можете да креирате кој било број виртуелни порти со кое било име што ќе го изберете и целосно да го имитирате однесувањето на вистинските COM порти базирани на хардвер.

Една од клучните карактеристики на Eltima Virtual Serial Port ActiveX Control е нејзината поддршка за контролни линии како што се DTR (Data Terminal Ready) и RTS (Request To Send). Ова значи дека можете да го користите овој софтвер не само за пренос на податоци, туку и за контрола на надворешни уреди поврзани преку овие линии.

Друга важна карактеристика е брзата размена на податоци од/до виртуелна сериска порта. Ова осигурува дека дури и големи количини на податоци се пренесуваат брзо и ефикасно помеѓу различни апликации користејќи ја истата виртуелна COM порта.

Дополнително, Eltima Virtual Serial Port ActiveX Control овозможува динамично креирање и бришење на виртуелни сериски порти за време на траењето. Ова значи дека можете веднаш да додавате или отстранувате нови порти без да треба да ја рестартирате апликацијата или дури и да го рестартирате компјутерот.

За да им се олесни на програмерите да започнат со овој софтвер, се обезбедени примероци од апликации за Borland C++ Builder и Delphi, како и Microsoft Visual C++ и Visual Basic. Ова го олеснува интегрирањето на Eltima Virtual Serial Port ActiveX Control во постоечките проекти или започнувањето нови од нула.

Компатибилност

Eltima виртуелната сериска порта ActiveX Control е компатибилна со широк спектар на развојни средини, вклучувајќи MS Visual Basic 5/6, MS VC++ 5/6, Delphi 3...и до Embarcadero Delphi XE3, C++ Builder 3...и до Embarcadero Builder XE3, и MS VC++.Net 2000/2003/2005/2008/2010/2012, и MS VC#.Net 2000/2003/2005/2008/2010/2012. Ова обезбедува максимална флексибилност при интегрирање на овој софтвер во проекти без разлика на платформата што се користи.

Клучни карактеристики:

- Флексибилен сет на контролни функции

- Виртуелната сериска порта може да има какво било име

- Целосна софтверска емулација на сериски порти

- Поддршка за DTR (подготвен терминал за податоци) и RTS (барање за испраќање)

- Размена на податоци со голема брзина од/до виртуелна сериска порта

- Динамично креирање/бришење за време на траење

- Обезбедени примероци на апликации

Заклучок:

Ако барате моќна алатка која дава целосна контрола врз креирањето на сопствени дополнителни виртуелни COM порти во Windows системите, тогаш не гледајте подалеку од Eltima Virtual Serial Port ActiveX Control! Со својот флексибилен сет на контролни функции заедно со поддршка на линиите DTR и RTS, овој софтвер обезбедува се што им е потребно на професионалните програмери кои бараат комплетни опции за прилагодување кога работат на нивните проекти. Способностите за размена на податоци со голема брзина обезбедуваат ефикасен пренос дури и кога се занимаваат со големи количини додека динамичкото креирање/бришење за време на траењето го прави брзо и лесно додавањето/отстранувањето на нови порти. Па зошто да чекаме? Симни сега!

Целосни спецификации
Издавач Eltima Software
Страница на издавачи http://www.eltima.com/
Датум на издавање 2016-06-01
Датум на додавање 2016-06-01
Категорија Алатки за програмери
Под категорија ActiveX
Верзија 8.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 8884

Comments: