Active@ LiveCD

Active@ LiveCD 8.0

Windows / Active Data Recovery Software / 7258 / Целосни спецификации
Опис

Active@ LiveCD: Врвен диск за подигање за обновување податоци, ресетирање лозинка, резервна копија и безбедно бришење податоци

Active@ LiveCD е моќен комунален софтвер кој комбинира голем број алатки за да ви помогне да ги вратите изгубените податоци, да ги ресетирате лозинките на Windows, да направите резервни копии на компјутерскиот систем и безбедно да ги избришете податоците. Тоа е врвниот диск за подигање што може да се користи за поправка и враќање на вашиот компјутерски систем од различни оперативни системи, вклучувајќи ги Microsoft Windows, Apple Mac OS X, Linux и Unix.

Со Active@ LiveCD можете лесно да пристапите до датотечните системи на вашиот компјутер вклучувајќи ги Linux Ext2/Ext3/Ext4, BtrFS, F2FS, ReiserFS; Microsoft FAT/exFAT и NTFS; Apple HFS+; IBM JFS; Unix UFS, XFS и ZFS. Можете исто така да пристапите до различни уреди за складирање, како што се SATA/eSATA/HDD/SSD/IDE/SCSI/RAID/LUN/USB, како и медиумски картички како SanDisk MMC CompactFlash MemoryStick.

Обнова податоци

Active@ LiveCD обезбедува лесен за користење интерфејс за враќање на изгубени или избришани датотеки од вашиот хард диск или други уреди за складирање. Без разлика дали тоа се должи на случајно бришење или форматирање на дискот или оштетување на партицијата предизвикано од вируси или други напади на малициозен софтвер - Active@ LiveCD ве покрива.

Ресетирање на лозинка

Ако сте ја заборавиле лозинката за Windows, тогаш Active@ LiveCD може да ви помогне брзо да ја ресетирате без да изгубите податоци на вашиот хард диск. Оваа функција е корисна кога треба да добиете пристап до заклучена сметка на заеднички компјутер или ако некој друг ја сменил лозинката без да ве извести.

Бекап и обновување

Active@ LiveCD им овозможува на корисниците да креираат целосни системски резервни копии на нивните компјутери кои може да се обноват во случај на дефект на хардверот или други проблеми што може да предизвикаат губење на податоци. Оваа функција осигурува редовно да се прави резервна копија на сите важни датотеки за да може лесно да се обноват кога е потребно.

Безбедно бришење податоци

Кога ќе дојде време за отстранување на старите компјутери или хард дискови кои содржат чувствителни информации - едноставно бришење датотеки не е доволно. Active@ LiveCD обезбедува сигурносни можности за бришење податоци кои осигуруваат дека сите траги на чувствителни информации се целосно отстранети од уредот пред фрлање.

Компатибилност на оперативниот систем

Active@ LiveCD поддржува повеќе оперативни системи, вклучувајќи Microsoft Windows (XP/Vista/7/8/10), Apple Mac OS X (базиран на Intel), Linux (кернел 2.x-5.x) и Unix (FreeBSD/OpenBSD/ Соларис). Ова го прави идеална алатка за ИТ професионалци кои работат со повеќе платформи на редовна основа.

Заклучок:

Како заклучок, Active@Live CD е суштинска алатка за секој кој сака целосна контрола врз процесот на обновување на нивниот компјутерски систем. Со своите моќни карактеристики, како што се можностите за враќање на податоците, опциите за ресетирање резервни копии и обновување, безбедна компатибилност за бришење податоци со повеќе оперативни системи - овој софтвер нуди сè што е потребно за ефикасно управување со потребите за персонални компјутери!

Целосни спецификации
Издавач Active Data Recovery Software
Страница на издавачи http://www.ntfs.com/products.htm
Датум на издавање 2020-07-05
Датум на додавање 2020-07-05
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Оперативни системи и ажурирања
Верзија 8.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 20
Вкупно преземања 7258

Comments: