Label Designer

Label Designer 1.0

Опис

Code Finix Label Designer: Лесно и разновидно решение за вашите потреби за печатење на етикети

Дали сте уморни да се борите со сложени апликации за графички дизајн само за да печатите етикети за вашиот бизнис? Дали сакате решение за печатење етикети кое е лесно за користење, но сепак нуди пристоен сет на функции? Не гледајте подалеку од Code Finix Label Designer.

Како специјализирана програма дизајнирана специјално за печатење етикети, Code Finix Label Designer е совршено решение за компании од сите големини. Без разлика дали треба да печатите етикети на производи, етикети за испорака или кој било друг вид етикета, овој софтвер ве опфати.

Една од најголемите предности на Code Finix Label Designer е неговата лесна и разноврсна природа. За разлика од многу други апликации за графички дизајн кои бараат обемни процедури за инсталација и сложени конфигурации, овој софтвер се состои од една извршна датотека што може да се извршува од која било локација. Ова значи дека е неверојатно лесно да се постави и да почне да се користи веднаш.

Покрај леснотијата за користење, Code Finix Label Designer нуди и голем број практични функции што го прават идеален избор за бизниси кои сакаат да ги насочат своите процеси за печатење етикети. На пример:

- Интуитивен интерфејс: дури и комплетните почетници можат да почнат да создаваат и печатат етикети за неколку минути благодарение на рационализираниот интерфејс на апликацијата и едноставниот распоред.

- Библиотека со шаблони: изберете од различни претходно дизајнирани шаблони или креирајте свои сопствени дизајни од нула.

- Увоз на слики: Лесно внесете слики во дизајните на вашите етикети.

- Создавање форма: лесно додавајте разни форми како кругови или правоаголници.

- Алатки за цртање со слободна рака: креирајте цртежи со слободна рака директно на вашите етикети.

- Текст полиња: Додајте текстуални полиња со приспособливи фонтови и бои.

- Поддршка за баркод: генерирајте баркодови директно во апликацијата.

Но, можеби една од најимпресивните карактеристики што ги нуди Code Finix Label Designer е неговата способност да се поврзе со надворешни бази на податоци преку ADO (ActiveX Data Objects) или ODBC (Open Database Connectivity). Ова значи дека можете лесно да печатите податоци за етикети од надворешни извори како што се базите на податоци на Microsoft Excel или SQL Server без да мора рачно да внесувате секоја информација.

И кога ќе дојде време да ги печатите вашите етикети, Code Finix Label Designer поддржува широк спектар на специјализирани печатачи, вклучувајќи Zebra, CAB, Intermec, Datamax, Printronix, Sato и Oneil. Се разбира, ако немате пристап до еден од овие печатачи, тогаш и уредите за општа намена ќе работат добро!

Во заклучок:

Ако барате лесно за употреба, но моќно решение за сите ваши потреби за етикетирање, тогаш не гледајте подалеку од Code Finix Label Designer! Со својот интуитивен интерфејс и разноврсен сет на функции - не заборавајќи го поврзувањето со базата на податоци - овој софтвер ќе ви помогне да го рационализирате процесот на етикетирање додека долгорочно ќе заштеди време. Па зошто да чекаме? Симни сега!

Целосни спецификации
Издавач Code Finix
Страница на издавачи http://www.codefinix.com
Датум на издавање 2016-06-15
Датум на додавање 2016-06-15
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Софтвер за објавување работна површина
Верзија 1.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања .NET Framework 2.0
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 219

Comments: