Active@ Boot Disk

Active@ Boot Disk 16.0

Windows / Active Data Recovery Software / 363643 / Целосни спецификации
Опис

Active@ Boot Disk: Крајното решение за вашиот хард диск и уреди за складирање

Active@ Boot Disk е моќен софтвер кој обезбедува импресивен опсег на алатки за вашиот хард диск и други уреди за складирање. Овој сè-во-едно пакет вклучува сè што ви треба за обновување на податоци, приватност и резервна копија. Со Active@ Boot Disk, можете да креирате целосно бутабилна работна средина што ќе ви овозможи да го стартувате компјутерот од CD, DVD или USB флеш-уред, дури и ако вашиот оперативен систем е оштетен и целосно одбива да се вклучи.

Независната околина за подигање значи дека не се потпира на содржината или состојбата на вашиот хард диск. Ќе можете да пристапите до сите ваши податоци користејќи ги вградените алатки. Програмата претставува многу подостапно и практично решение отколку да има посебни програми за секој тип на задача. Лесен е и за користење, што го прави идеален за секого, од обични корисници до системски администратори и експерти.

Комунални услуги обезбедени од Active@ Boot Disk

Решение за обновување податоци

Active@ Boot Disk обезбедува напредно решение за обновување податоци што ви овозможува да ги вратите изгубените или избришаните датотеки од кој било уред за складирање, вклучувајќи хард дискови, USB-дискови, мемориски картички, ЦД/ДВД/Blu-ray дискови итн. Софтверот поддржува различни датотечни системи како што се како NTFS5/NTFS/FAT32/FAT16/FAT12/exFAT/ReFS/HFS+/APFS/UFS/XFS/JFS/Btrfs/Zfs итн., што го прави компатибилен со речиси секој тип на уред за складирање.

Безбедно бришење податоци

Active@ Boot Disk исто така вклучува безбедно бришење податоци што ви овозможува безбедно да ги избришете чувствителните податоци од кој било уред за складирање без да оставите никакви траги зад себе. Оваа функција е особено корисна кога продавате или фрлате стари компјутери или уреди за складирање бидејќи обезбедува целосна заштита на приватноста.

Комплетна програма за сликање на дискот

Со комплетната програма за сликање диск на Active@ Boot Disk, можете да креирате точна копија (слика) од целиот ваш хард диск, вклучувајќи ги сите партиции и датотеки/папки складирани на нив. Оваа функција е корисна при мигрирање на нов компјутер или надградба на хардверски компоненти бидејќи ви овозможува да ги префрлите сите постоечки поставки/податоци без да изгубите ништо важно.

Други комунални услуги

Освен горенаведените алатки, Active@ Boot Disk вклучува и неколку други корисни алатки како што се:

- Управувач со партиции: Ви овозможува да управувате со партициите на вашиот хард диск(и) вклучувајќи креирање/бришење/промена на големината/преместување/копирање на партиции.

- Промена на лозинка: Ви овозможува да ги ресетирате корисничките/администраторските лозинки на Windows во случај да се заборават.

- Мрежен конфигуратор: Овозможува конфигурирање на мрежните поставки (IP адреса/маска на подмрежа/портал/DNS сервер) во случај да се погрешно конфигурирани.

- Уредувач на регистар: Овозможува директно уредување на записите во регистарот на Windows.

- File Explorer: Едноставен, но моќен менаџер на датотеки што овозможува прелистување/пребарување/копирање/преместување/бришење датотеки/папки на кој било поврзан уред за складирање.

Придобивките од користењето Active@ Boot Disk

1) Интерфејс лесен за употреба:

Active @BootDisk е дизајниран со едноставност на ум, така што дури и почетниците корисници можат лесно да се движат низ неговиот интерфејс без да бараат техничка експертиза.

2) Сеопфатно враќање на податоци:

Софтверот поддржува различни датотечни системи како NTFS5/NTFS/FAT32/FAT16/FAT12/exFAT/ReFS/HFS+/APFS/UFS/Xfs/Jfs/Btrfs/Zfs итн., што го прави компатибилен со речиси секој тип на уред за складирање на располагање. денес.

3) Безбедно бришење податоци:

Со неговиот безбедносен објект за бришење податоци вклучен во самиот пакет; корисниците можат да бидат сигурни бидејќи знаат дека нивните чувствителни информации се трајно избришани без да остават никакви траги!

4) Целосно резервно решение:

Комплетната програма за сликање на дискот обезбедена од Active @BootDisk им овозможува на корисниците не само да ги мигрираат нивните постоечки поставки/податоци, туку и да не се случи загуба при надградби/миграции на хардверот!

5) Достапно и практично решение:

Наместо да купувате посебни програми за секоја задача; овој сеопфатен пакет нуди сè што е потребно по една прифатлива цена што го олеснува животот, а истовремено и заштедува пари!

Заклучок:

Во заклучок; ако барате ултимативно решение доволно способно да се справи со повеќе задачи поврзани со управување/складирање уреди, тогаш не гледајте подалеку од „Active @BootDisk“. Со својот сеопфатен сет карактеристики заедно со интерфејс за лесно користење; овој софтвер се покажува како совршен избор и почетниците експерт! Па зошто да чекаме? Преземете сега искусете ги придобивките сами!

Целосни спецификации
Издавач Active Data Recovery Software
Страница на издавачи http://www.ntfs.com/products.htm
Датум на издавање 2020-07-07
Датум на додавање 2020-07-07
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Оперативни системи и ажурирања
Верзија 16.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 40
Вкупно преземања 363643

Comments: