Quick3270 Secure

Quick3270 Secure 5.04

Windows / DN-Computing / 17657 / Целосни спецификации
Опис

Quick3270 Secure: The Ultimate Communications Software

Quick3270 Secure е моќен и сигурен комуникациски софтвер кој нуди широк опсег на напредни функции кои ќе ви помогнат лесно да се поврзете со вашиот главен или IBM AS/400 систем. Овој софтвер е дизајниран да биде брз, ефикасен и лесен за користење, што го прави совршен избор за бизниси од сите големини.

Со Quick3270 Secure, можете да уживате во беспрекорно поврзување со TN3270/TN5250/Microsoft Host Integration Server (FMI3270), осигурувајќи дека можете да пристапите до вашиот главен или IBM AS/400 систем од каде било во светот. Дополнително, овој софтвер е опремен со безбедносни карактеристики базирани на TLS/SSL кои обезбедуваат вашите податоци да останат безбедни и безбедни во секое време.

Една од истакнатите карактеристики на Quick3270 Secure е неговата способност брзо и лесно да пренесува датотеки користејќи протоколи за пренос на датотеки FTP и IND$FILE. Оваа функција ви овозможува без напор да преместувате датотеки помеѓу вашиот локален компјутер и главниот или системот IBM AS/400.

Друга одлична карактеристика на Quick3270 Secure е неговата поддршка за векторска графика како што е GDDM. Ова значи дека можете да гледате висококвалитетна графика на вашиот екран без губење на квалитетот или резолуцијата.

Софтверот вклучува и програмирани симболи во монохроматски и тројни формати, кои овозможуваат лесно прилагодување на поставките за екранот. Дополнително, поддржува емулација на печатач 3287/3812 (LU1 и LU3) за да можете да печатите документи директно од вашиот главен компјутер или од системот IBM AS/400.

Quick3270 Secure, исто така, доаѓа опремен со сервер за автоматизација OLE кој им овозможува на корисниците да ги автоматизираат повторувачките задачи користејќи макроа. Макро јазикот има COM поддршка што им олеснува на програмерите да креираат сопствени макроа приспособени специјално за нивните потреби.

Корисниците имаат можност да извршуваат макроа во режим за отстранување грешки (чекор по чекор со прикажување на променливи) што го олеснува решавањето на проблемите од кога било досега. Понатаму, корисниците можат да стартуваат макроа снимени со IBM Personal Communications, Attachmate Extra! И Micro Focus RUMBA директно во Quick3270 Secure без потреба од дополнително поставување.

Стандардниот и подобрен интерфејс EHLLAPI обезбедува компатибилност со различни системи, додека полето за дијалог со графичко мапирање на тастатура им овозможува на корисниците да ги приспособат своите кратенки на тастатурата според нивните преференции. Корисниците исто така имаат можност да увезат датотеки од тастатурата на IBM Personal Communications во Quick 37290, со што миграцијата од другите алатки за комуникација е беспрекорна

Конечно, Quick 37290 safe нуди опција GUI-on-the-fly што им овозможува на корисниците кои претпочитаат графички кориснички интерфејси наместо интерфејси на командната линија, можност удобно да ја користат оваа алатка. Поддржува голем број страници со кодови за домаќини, вклучувајќи англиски, француски, германски, шпански, португалски и италијански кориснички интерфејси што го прават пристапен на глобално ниво.

Како заклучок, ако барате доверливо комуникациско софтверско решение кое нуди напредни функции како што се протоколи за пренос на датотеки, векторска графичка поддршка, можности за макро автоматизација меѓу другото, тогаш не гледајте подалеку од брзо 37290 безбедно. Со својот интуитивен интерфејс, дизајн лесен за корисникот и силни безбедносни мерки, ќе можете беспрекорно да се поврзете со вашиот главен или IBM AS/400 систем како никогаш досега!

Целосни спецификации
Издавач DN-Computing
Страница на издавачи http://www.dn-computing.com
Датум на издавање 2016-08-16
Датум на додавање 2016-08-16
Категорија Комуникации
Под категорија Софтвер за бирање
Верзија 5.04
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 17657

Comments: