Icecast GUI

Icecast GUI 0.54

Windows / Open Radio Directory / 203 / Целосни спецификации
Опис

Icecast GUI - Пренесувајте го вашето аудио со леснотија

Ако барате моќен и разновиден медиумски проект за стриминг, не гледајте подалеку од Icecast. Овој бесплатен софтвер го одржува Фондацијата Xiph.org и вклучува серверска програма која е дел од проектот. Објавен е под лиценцата GPL, што го прави со отворен код и достапен за секој што сака да го користи.

Серверот Icecast моментално поддржува аудио стримови Ogg (Vorbis и Theora), Opus, WebM и MP3. Ова значи дека можете да го користите за да креирате интернет радио станица или приватен џубокс - или нешто помеѓу! И бидејќи новите формати може да се додадат релативно лесно, Icecast е секогаш ажуриран со најновите стандарди за комуникација и интеракција.

Но, што е со користење на Icecast на Windows? Тоа е местото каде што доаѓа GUI. Дизајниран специјално за околини со Windows, овој графички кориснички интерфејс ја олеснува работата со кој било icecast сервер од кога било досега. Ќе имате пристап до сите функции што ви се потребни за брзо пуштање и работа на вашиот аудио пренос.

Една од најважните карактеристики на Icecast GUI е неговата способност да го регистрира вашиот сервер со важни радио директориуми како openradiodirectory.com или Xiph.org. Ова значи дека вашата станица ќе биде видлива за повеќе слушатели ширум светот - ќе го зголеми вашиот досег и ќе ви помогне да изградите публика.

Но, тоа не е се! GUI, исто така, обезбедува подобрени безбедносни карактеристики кои помагаат да се заштити вашиот пренос од неовластен пристап или манипулација. И бидејќи стабилноста е клучна кога станува збор за пренос на аудио преку Интернет, Icecast GUI е дизајниран од темел, имајќи ја предвид доверливоста.

Конечно, една од нашите омилени карактеристики на Icecast GUI е неговиот вграден канал за разговор. Ова им овозможува на сите на вашиот радио канал - вклучувајќи ги и слушателите - да комуницираат и да комуницираат во реално време додека заедно слушаат музика или друга содржина.

Накратко: ако барате моќно, но лесно за користење решение за пренос на аудио онлајн, не гледајте подалеку од Icecast GUI. Со поддршка за повеќе формати, подобрени безбедносни карактеристики, доверливи перформанси дури и при тешки оптоварувања и вградена функционалност за разговор, има се што ви треба за да започнете денес!

Целосни спецификации
Издавач Open Radio Directory
Страница на издавачи http://www.openradiodirectory.com
Датум на издавање 2016-08-25
Датум на додавање 2016-08-25
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Стриминг аудио софтвер
Верзија 0.54
Барања за ОС Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows NT, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 203

Comments: