Intel Media Server Studio Community Edition

Intel Media Server Studio Community Edition 2017

Windows / Intel Software / 368 / Целосни спецификации
Опис

Intel Media Server Studio Community Edition е моќен пакет софтверски алатки што им овозможува на програмерите да создаваат иновативни медиуми, облак и мрежни апликации и решенија. Оваа алатка за развивачи е дизајнирана целосно да ги искористи можностите за хардверско забрзување на најновите процесори на Intel со Iris Pro и HD графика за неверојатни брзини на обработка.

Со Intel Media Server Studio Community Edition, програмерите можат да пристапат до широк опсег на алатки кои им овозможуваат да ги оптимизираат своите апликации за максимални перформанси. Пакетот вклучува Intel Media SDK, траење, двигатели за графика, Intel SDK за OpenCL апликации, метрички монитор за Linux и многу повеќе.

Една од клучните карактеристики на овој пакет на софтверски алатки е неговата способност да обезбеди хардверски забрзани можности за кодирање и декодирање видео. Ова значи дека програмерите можат да креираат висококвалитетни апликации за видео стриминг кои обезбедуваат непречена репродукција дури и на уреди со мала моќност.

Покрај неговите можности за кодирање и декодирање видео, Intel Media Server Studio Community Edition, исто така, обезбедува поддршка за напредни функции за обработка на аудио, како што се намалување на шумот и откажување ехо. Овие карактеристики им овозможуваат на програмерите да создаваат висококвалитетни апликации за стриминг на аудио што обезбедуваат кристално чист звук дури и во бучни средини.

Друга клучна карактеристика на овој пакет на софтверски алатки е неговата поддршка за работни текови за обработка на медиуми базирани на облак. Со оваа функција, програмерите можат лесно да ги интегрираат своите апликации со популарните облак платформи како што се Amazon Web Services (AWS) или Microsoft Azure. Ова им овозможува да ги искористат предностите на приспособливоста и флексибилноста што ги нудат овие платформи, додека сè уште ја одржуваат контролата врз перформансите на нивната апликација.

Intel Media Server Studio Community Edition исто така обезбедува поддршка за широк опсег на програмски јазици вклучувајќи C++, Java, Python,. NET Frameworks 4.x/5.x (само за Windows), OpenCL 2.x (само Linux), меѓу другото. Ова им олеснува на програмерите со различни групи вештини да го користат пакетот софтверски алатки без да мора да учат нови програмски јазици или рамки.

Метричкиот монитор вклучен во овој пакет софтверски алатки обезбедува можности за следење во реално време кои им овозможуваат на програмерите да ги следат показателите за перформансите на системот, како што се употребата на процесорот, користењето на меморијата, стапките на влез/излез на дискот итн., што им помага брзо да ги идентификуваат тесните грла во перформансите на нивната апликација.

Целокупното Intel Media Server Studio Community Edition е одличен избор за секој развивач кој сака да создаде иновативни медиумски решенија со оптимизирани перформанси на модерни хардверски архитектури како оние што се наоѓаат во модерните процесори од Intel Corporation. Неговиот сеопфатен сет на алатки го олеснува и за почетниците програмери, како и за искусни професионалци кои сакаат пристап до напредна функционалност без претходно да потрошат време за учење нови програмски јазици или рамки!

Целосни спецификации
Издавач Intel Software
Страница на издавачи http://www.intel.com/software/products
Датум на издавање 2016-09-01
Датум на додавање 2016-09-01
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Програмски софтвер
Верзија 2017
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows, Windows Server 2008, Windows 7
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 368

Comments: