Edraw Office Viewer Component

Edraw Office Viewer Component 8.0.0.812

Опис

Компонентата Edraw Office Viewer е моќна софтверска алатка која припаѓа на категоријата Алатки за програмери. Содржи стандардна контрола ActiveX која делува како контејнер за документи ActiveX за хостирање на документи на Office, вклучувајќи Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project и Microsoft Visio документи во прилагодена форма или веб-страница. Контролата е лесна и флексибилна и им дава на програмерите нови можности за користење на Office во приспособено решение.

Софтверот е дизајниран да се справува со специфични проблеми што го отежнуваат користењето на документите ActiveX од прозорец на домаќин кој не е од највисоко ниво. Служи како одлично почетно место за конструирање на сопствен прегледувач или уредник на датотеки со вградени објекти како ActiveX контрола. Со Edraw Office Viewer Component, можете да прикажувате податоци од Word документ само за читање и листови Excel на вашите вработени, додека ги ограничувате модификациите на основните податоци.

Ова софтверско решение е идеално за компании кои сакаат да прикажуваат доверливи информации како што се финансиски извештаи или чувствителни податоци без да ризикуваат неовластен пристап или модификација од страна на вработените. Можете да репродуцирате PowerPoint датотеки во истиот прозорец без да мора да се префрлате помеѓу различни апликации.

Една од најзначајните предности на компонентата Edraw Office Viewer е неговата способност да прикажува Word документи заштитени со лозинка без да им дава лозинки на корисниците. Оваа функција гарантира дека доверливите податоци остануваат безбедни и безбедни во секое време.

Со помош на оваа софтверска алатка, лесно е да испраќате или преземате датотеки помеѓу серверите и клиентите преку протоколи HTTP/FTP. Можете лесно да ги отворите сите формати на датотеки поддржани од Microsoft Word, како што се doc, docx, dot, rtf, txt mht xml wps wri wpd wpi olk pab.

Дополнително, можете да отворите и разни датотеки на листови на Microsoft Excel, како што се xls xlsx xlt xlw csv со помош на оваа разновидна алатка.

Компонентата Edraw Office Viewer им нуди на програмерите бескрајни можности кога станува збор за создавање сопствени решенија приспособени конкретно на нивните потреби. Без разлика дали барате начини за безбедно прикажување информации само за читање или ви треба помош при поставување/симнување на датотеки помеѓу сервери/клиенти преку протоколи HTTP/FTP - овој софтвер ве опфати!

Како заклучок: ако барате доверлив начин за безбедно прикажување на доверливите информации додека го ограничувате неовластениот пристап/модификација од страна на вработените - не гледајте подалеку од Компонентата за прегледувач на Edraw Office! Оваа разновидна алатка нуди бескрајни можности кога станува збор за создавање сопствени решенија приспособени конкретно за вашите потреби!

Целосни спецификации
Издавач Office OCX
Страница на издавачи http://www.officeocx.com
Датум на издавање 2016-09-06
Датум на додавање 2016-09-06
Категорија Алатки за програмери
Под категорија ActiveX
Верзија 8.0.0.812
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows NT, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 146180

Comments: