Aomei Image Deploy Free

Aomei Image Deploy Free 1.0

Опис

AOMEI Image Deploy Free е моќен и лесен за користење софтвер за распоредување слики кој ви овозможува да распоредите системски слики или слики од дискот на повеќе компјутери истовремено. Овој софтвер е дизајниран за ИТ професионалци кои треба брзо и ефикасно да распоредат голем број идентични системи.

Ако вашата компанија нарачала голема серија на нови компјутери, рачното поставување на секој компјутер може да трае со часови или дури и денови. Покрај тоа, ако го инсталирате и конфигурирате секој компјутер еден по еден, може да има мали разлики меѓу нив. AOMEI Image Deploy Free го решава овој проблем со тоа што ви дозволува да креирате слика на целосно конфигуриран систем и потоа да ја распоредите на повеќе компјутери одеднаш.

Со AOMEI Image Deploy Free, можете лесно да креирате слика од вашиот постоечки систем со инсталирани сите потребни апликации, драјвери и закрпи. Потоа можете да ја користите оваа слика за да ја распоредите истата конфигурација на кој било број идентични компјутери или сервери со само неколку кликања.

Овој софтвер поддржува и Windows PE бутабилен медиум и бутабилен медиум базиран на Linux. Можете да изберете соодветни бутабилен медиум според вашите потреби. Медиумите за подигање на Windows PE се препорачуваат за распоредување на оперативни системи на Windows додека медиумот за подигање базиран на Linux се препорачува за распоредување на други оперативни системи како што се Ubuntu, CentOS итн.

AOMEI Image Deploy Free, исто така, обезбедува неколку опции за распоредување, како што се режим на целосен диск, режим на партиција, режим од сектор по сектор кој ви овозможува да изберете колку податоци ќе бидат распоредени на целните дискови или партиции. Дополнително, поддржува мрежно распоредување што значи дека можете да распоредите слики преку LAN/WAN мрежи без физички пристап до целните машини.

Една од најзначајните предности на користењето на AOMEI Image Deploy Free е неговата способност да заштеди време и напор при распоредување на нови системи на повеќе машини истовремено. Со помош на овој софтвер, ИТ професионалците повеќе не треба да трошат часови рачно конфигурирање на секоја машина поединечно; наместо тоа, тие едноставно можат да креираат слика еднаш и потоа да ја користат постојано во сите нивни машини.

Друга предност на користењето на AOMEI Image Deploy Free е неговиот лесен интерфејс што го прави едноставен за дури и нетехнички корисници со мало искуство во технологијата на сликање, кои можат брзо да научат како да ја користат оваа алатка ефикасно без претходно да бараат опсежна обука.

Како заклучок, Aomei Image Deploy free нуди ефикасно решение за ИТ професионалци на кои им требаат можности за брзо распоредување на повеќе идентични компјутери или сервери со минимален напор што се бара од нив за време на временските рамки за поставување - што им ја олеснува работата од кога било досега!

Целосни спецификации
Издавач Aomei Tech
Страница на издавачи http://www.aomeitech.com
Датум на издавање 2016-10-21
Датум на додавање 2016-10-21
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Софтвер за управување со мрежата
Верзија 1.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 181

Comments: