iMapBuilder Interactive HTML5 Map Builder

iMapBuilder Interactive HTML5 Map Builder 12.3

Опис

iMapBuilder Interactive HTML5 Map Builder е моќен и лесен за користење софтвер кој им овозможува на корисниците лесно да креираат интерактивни мапи. Овој образовен софтвер е совршен за наставници, студенти и секој што треба да креира мапи за презентации или проекти.

Со iMapBuilder HTML5, можете лесно да креирате регионални мапи со интерактивност. Можете да додадете скокачки полиња, маркери, линии, криви и други прибелешки на вашата карта. Софтверот обезбедува преку 100 шаблони, вклучувајќи мапи на светот, Соединетите Американски Држави и окрузи, Обединетото Кралство, Европа, Италија, Франција Шпанија Германија Азија Кина и карти на други земји, како и мапи со поштенски код/поштенски кодови.

Софтверот им овозможува на корисниците да креираат различни типови на интерактивни мапи, како што се топлинска мапа која ја прикажува густината на податоците во одредена област; мапа на локатор на продавница која им помага на клиентите да најдат блиски продавници; мапа за избирање област која истакнува одредени области на картата; мапа на деловна презентација која прикажува податоци на привлечен начин; мапа со меурчиња која прикажува податоци користејќи меурчиња со различни големини.

iMapBuilder дава одговорен HTML5 формат за максимална компатибилност на PC Mac и мобилни уреди. Можете лесно да ја вградите вашата интерактивна мапа на веб-страница со копирање-лепење неколку линии HTML-код или веднаш да споделите онлајн користејќи го серверот за споделување облак на iMapBuilder.

Една од најдобрите карактеристики на iMapBuilder Interactive HTML5 Map Builder е неговиот кориснички интерфејс. Дури и ако немате искуство со креирање интерактивни мапи пред овој софтвер да ви го олесни брзото започнување. Интерфејсот за влечење и спуштање го олеснува додавањето елементи како маркери или линии на вашата карта без потреба од знаење за кодирање.

Друга одлична карактеристика е можноста да ги приспособите вашите интерактивни мапи според вашите потреби. Можете да ги менувате иконите за фонтови на бои итн., за да се совпаѓаат со идентитетот на вашиот бренд или барањата на проектот.

iMapBuilder, исто така, нуди одлична поддршка за корисници преку форуми за поддршка на телефонски разговори преку е-пошта, видеа со упатства и сл., за да можат корисниците да добијат помош секогаш кога им е потребна.

Целокупното iMapBuilder Interactive HTML5 Map Builder е одлична алатка за секој кој треба да создаде интерактивен меур за деловна презентација за избор на област за лоцирање на регионални складишта за топлина итн., тип на одговорен формат html5 компатибилен со сите уреди во рок од неколку минути, без потреба од никакво знаење за кодирање!

Целосни спецификации
Издавач iMapBuilder
Страница на издавачи http://www.imapbuilder.com
Датум на издавање 2016-12-15
Датум на додавање 2016-12-14
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за мапи
Верзија 12.3
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 9352

Comments: