Comet

Comet 1.4 build 1701

Опис

Comet е моќно програмско опкружување дизајнирано за нумеричко пресметување и анализа на податоци користејќи го скриптниот јазик Луа. Овој софтвер е одличен избор за програмери кои треба да работат со сложени збирки на податоци и да вршат напредни пресметки брзо и ефикасно.

Една од најистакнатите карактеристики на Comet е вградениот мотор за скриптирање Lua, кој им овозможува на корисниците да пишуваат скрипти на познат јазик што е лесен за учење и употреба. Ова го прави идеален избор за програмери кои веќе се запознаени со Lua или кои сакаат да го научат додека работат.

Покрај своите можности за скриптирање, Comet вклучува и интегрирани нумерички, модули за исцртување на податоци и анализа кои го олеснуваат визуелизирањето на сложените множества на податоци и извршувањето напредни пресметки. Овие модули се дизајнирани да бидат интуитивни и прифатливи за корисниците, така што дури и почетниците можат брзо да се ажурираат.

Друга клучна карактеристика на Comet е нејзиниот уредник со целосни функции, кој ги обезбедува сите алатки што ви се потребни за да напишете чист, ефикасен код. Уредникот вклучува истакнување синтакса, автоматско комплетирање, преклопување код, алатки за дебагирање и повеќе - се што ви треба за брзо и лесно да напишете висококвалитетен код.

Генерално, Comet е одличен избор за секој кој бара моќна програмска средина која е специјално дизајнирана за нумеричко пресметување и анализа на податоци. Без разлика дали работите на мал проект или се занимавате со нешто покомплексно, овој софтвер има се што ви треба за да ја завршите работата како што треба.

Целосни спецификации
Издавач Hamady
Страница на издавачи http://www.hamady.org
Датум на издавање 2017-01-03
Датум на додавање 2017-01-02
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Програмски софтвер
Верзија 1.4 build 1701
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 364

Comments: