Software Ideas Modeler Portable

Software Ideas Modeler Portable 10.65

Опис

Software Ideas Modeler Portable е моќна и лесна алатка наменета за развивачите да креираат UML дијаграми. Ги поддржува сите 14 типови на UML дијаграми, SysML дијаграми, BPMN 2.0, ArchiMate мешан дијаграм, дијаграм на проток на податоци, дијаграм за врска со ентитети (Crow Foot, Chen, IDEF1X), дијаграми за барања, моделирање на кориснички интерфејс, CRC картички, Behavior и Патоказ.

Софтверот е лесен за употреба и обезбедува кориснички интерфејс кој им овозможува на програмерите лесно да креираат сложени дијаграми. Апликацијата поддржува различни типови на автоматско порамнување на елементите на дијаграмот и им овозможува на корисниците да ја прикажат мрежата и да се прикачат на неа. Дополнително, дијаграмот може да се зумира или одзумира по потреба.

Една од клучните карактеристики на Software Ideas Modeler Portable е неговата способност да ги стилизира елементите на дијаграмот како што се бојата на позадината, фонтовите на бојата на текстот, границите итн., да ги групира или да ги поставува во слоеви. Апликацијата, исто така, поддржува стилски сетови за целиот проект што им олеснува на програмерите да одржуваат конзистентност во текот на нивната работа.

Друга важна карактеристика на Software Ideas Modeler Portable е неговата поддршка за генерирање изворен код (C#, C++, Delphi/Object Pascal JavaScript VB.NET PHP Ruby SQL DDL TypeScript) што заштедува време со автоматско генерирање на код врз основа на креираните дијаграми. Софтверот исто така поддржува парсирање на изворниот код (C#, C++, VB.NET Java Object Pascal PHP) што им овозможува на програмерите да увезат постоечки код во нивните проекти.

Покрај овие карактеристики Software Ideas Modeler Portable исто така вклучува стандардни функции како што се врати/повтори и поддршка за таблата со исечоци што им олеснува на корисниците ефикасно да управуваат со нивната работа.

Извезувањето на вашата работа од Software Ideas Modeler Portable никогаш не било полесно со достапни повеќе формати на слики вклучувајќи векторски формати WMF EMF SVG битмапа формат PNG што ви овозможува флексибилност кога ја споделувате вашата работа со други.

Overall Software Ideas Modeler Portable е одлична алатка која обезбедува широк опсег на функции што го прави идеален избор за секој развивач кој бара моќна, но лесна за употреба алатка за дијаграмирање на UML која може да помогне во рационализирање на нивниот работен тек додека заштедува време на задачите за кодирање.

Целосни спецификации
Издавач Dusan Rodina
Страница на издавачи http://www.softwareideas.net
Датум на издавање 2017-01-17
Датум на додавање 2017-01-17
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Специјализирани алатки
Верзија 10.65
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 2406

Comments: