Software Ideas Modeler Portable (64-bit)

Software Ideas Modeler Portable (64-bit) 10.65

Опис

Software Ideas Modeler Portable (64-битен) е моќна и лесна алатка дизајнирана за развивачите да креираат UML дијаграми. Ги поддржува сите 14 типови на UML дијаграми, SysML дијаграми, BPMN 2.0, ArchiMate мешан дијаграм, дијаграм на проток на податоци, дијаграм за врска со ентитети (Crow Foot, Chen, IDEF1X), дијаграми за барања, моделирање на кориснички интерфејс, CRC картички, Behavior и Приказни за корисници.

Со Software Ideas Modeler Portable (64-битен), можете лесно да креирате дијаграми со професионален изглед кои се лесни за разбирање и комуникација со членовите на вашиот тим. Апликацијата ви овозможува да ја прикажете мрежата и да се прилепите на неа за прецизно усогласување на елементите на дијаграмот. Можете исто така да зумирате или одзумирате од дијаграмот по потреба.

Софтверот доаѓа со различни опции за автоматско порамнување на елементите на дијаграмот што го олеснуваат организирањето на вашата работа. Дополнително, достапни се стандардни функции како што се врати и повторно, заедно со поддршка за таблата со исечоци.

Software Ideas Modeler Portable (64-bit) нуди низа опции за стилизирање на елементите на дијаграмот, вклучувајќи избор на боја на позадина, избор на боја на текст, избор на фонтови, стилизирање на границите итн. Можете да групирате елементи заедно или да ги поставите во слоеви врз основа на нивната функционалност или цел во рамките на проектот.

Апликацијата поддржува сетови на стилови за целиот проект што го олеснува одржувањето на конзистентноста низ сите ваши дијаграми. Понатаму, софтверот ви овозможува да ги извезувате вашите дијаграми во повеќе формати на слики, вклучувајќи векторски формати WMF (Windows Metafile), EMF (Подобрена метадатотека), SVG (Scalable Vector Graphics) и битмапа формат PNG (Portable Network Graphics).

Една од најимпресивните карактеристики на Software Ideas Modeler Portable (64-битни) е неговата способност за генерирање изворен код што им овозможува на програмерите да генерираат изворен код во C#, C++, Delphi/Object Pascal, Java, JavaScript, VB.NET, PHP, Ruby , и SQL DDL јазици. Оваа функција заштедува време со автоматизирање на повторливите задачи, истовремено обезбедувајќи точност во практиките за кодирање.

Покрај тоа, софтверот поддржува и парсирање на изворниот код (C#, C++, VB.NET, JAVA, Object Pascal и PHP). Оваа функција им овозможува на програмерите кои имаат постоечки бази на кодови напишани на овие јазици, да ги увезат своите проекти во Software Ideas Modeler Portable (64-битни) без никакви проблеми.

Севкупно, Sofware Idea Modeller portable е одлична алатка која им обезбедува на програмерите сè што им е потребно при креирањето на UML дијаграми. Интуитивниот интерфејс на софтверот во комбинација со неговите моќни карактеристики го прави идеален избор и за почетниците и за искусни програмери.

Целосни спецификации
Издавач Dusan Rodina
Страница на издавачи http://www.softwareideas.net
Датум на издавање 2017-01-17
Датум на додавање 2017-01-17
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Специјализирани алатки
Верзија 10.65
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 851

Comments: