TeeChart Pro ActiveX

TeeChart Pro ActiveX 2017

Windows / Steema Software / 622 / Целосни спецификации
Опис

TeeChart Pro ActiveX е моќна алатка за развивачи која обезбедува широк опсег на типови графикони и финансиски и статистички индикатори за визуелизација на податоците. Со повеќе од 60 типови графикони во 2D и 3D, TeeChart ActiveX е совршено решение за програмерите кои треба да креираат визуелно привлечни графикони за нивните апликации.

Од заедничкиот графикон Line, Bar, Area, Pie до графиконите специфични за полето како Candle OHLC, Point and Figure, Volume, High-Low, BoxPlot и повеќе - TeeChart ActiveX има се. Софтверот нуди широк избор на финансиски и статистички показатели кои вршат пресметки кои се движат од основната средина; Функција на режим, средна функција за посложени статистички и финансиски функции.

TeeChart Pro ActiveX поддржува Visual Studio. Net, Visual Basic, Delphi како и Visual Studio 6. Исто така, поддржува IIS/ASP што им олеснува на програмерите да се интегрираат во нивните веб-апликации. Оваа флексибилност им овозможува на програмерите да користат TeeChart Pro ActiveX во различни развојни средини.

Една од клучните придобивки од користењето на TeeChart Pro ActiveX е неговата леснотија на користење. Софтверот доаѓа со интуитивен кориснички интерфејс што им олеснува на програмерите брзо да креираат графикони со професионален изглед. Дополнително, TeeChart Pro ActiveX вклучува сеопфатна документација која им помага на корисниците брзо да започнат.

Лиценцата за TeeChart Pro ActiveX доаѓа со обновлива услуга за претплата за една година која им дава право на клиентите на бесплатни ажурирања и услуга за техничка поддршка. Ова осигурува дека клиентите секогаш имаат пристап до најновите функции и поправени грешки, истовремено обезбедувајќи им мир на умот, знаејќи дека можат да се потпрат на техничка поддршка кога е потребно.

Накратко, TeeChart Pro ActiveX е одличен избор за програмери на кои им е потребна моќна, но лесна за употреба алатка за создавање визуелно привлечни графикони во нивните апликации. Со својата широка палета на типови графикони и финансиски/статистички индикатори во комбинација со неговата флексибилност во повеќе развојни околини, Teechart pro active X се издвојува меѓу другите алатки за програмери достапни на нашата веб-локација.

Целосни спецификации
Издавач Steema Software
Страница на издавачи http://www.steema.com
Датум на издавање 2017-03-29
Датум на додавање 2017-03-29
Категорија Алатки за програмери
Под категорија ActiveX
Верзија 2017
Барања за ОС Windows, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 622

Comments: